Reportáž

Tygři si vezou z velšského ledu tři body, Bakoš zaznamenal hattrick!

Liberec/Cardiff - Bílí Tygři nastoupili k odvětě zápasu Ligy mistrů v Cardiffu. Srdnatě bojující domácí se, stejně jako při utkání v Liberci, dostali do dvoubrankového vedení. To ale Liberečtí dokázali rychle smazat a ještě přidat několik branek navrch. Liberecký top scorer Martin Bakoš zaznamenal hattrick!

Na úvodní branku zápasu se nečekalo dlouho. Už ve třetí minutě se prosadili domácí, kteří využili nedorozumění Libereckých za vlastní brankou, vybojovali kotouč, k nemuž se dostal Matthew Myers, který nadvakrát překonal Willa - 1:0. Ďáblové si pro hosty přichystali opravdu ďábelský vstup do zápasu. V páté minutě totiž zvýšil tečí nahozeného puku na 2:0 Patrick Asselin. Domácí byli rázem na koni a dále hýřili aktivitou.

Bílým Tygrům se ale tlak Cardiffu podařilo ustát a krátce po polovině první dvacetiminutovky i snížit skóre! Pyrochta přihrál Lakatošovi, ten z první naservíroval kotouč před branku sjíždějícímu Janu Ordošovi, a ten zakončil kombinaci libereckých mladíků svižnou střelou, která se zastavila až v Bownsově síti - 2:1.

Vstřelená branka Tygry viditelně nabudila a hra začala přesouvat spíše do obranného pásma Welšanů. Závěr první třetiny byl ale poznamenán sérií vyloučení na obou stranách. Bílí Tygři tak museli čelit i dvojnásobnému oslabení, ale i to zvládli.

Lukáš Vantuch v souboji

I ve druhé periodě se diváci brzy dočkali branky. Tentokrát se ovšem, narozdíl od úvodu první třetiny, prosadili Liberečtí. Ševc našel rozjetého Jana Stránského a ten se střelou z pravé strany nemýlil - 2:2. Následoval faul jednoho z domácích a Liberec dostal šanci zahrát si přesilovku. A tu se mu podařilo využít už po půl minutě! Lukáš Krenželok skvěle našel Martina Bakoše a liberecký top scorer poslal Tygry do vedení - 2:3.

Devils se s tímto výsledkem nechtěli smířit a přestřelka tak pokračovala. V čase 29:53 využili domácí signalizovanou výhodu. Fournier našel křižnou přihrávkou Layne Ulmera a ten střelou příklepem překonal Willa - 3:3.

Daniel Špaček zvyšuje na 4:2

Ani tento stav však nevydržel dlouho. O minutu později se puku za brankou Cardiffu chopil Jašek, přihrávkou našel sjíždějícího Filipa Pyrochtu, který střelou z vrcholu levého kruhu překonal Bownse - 3:4. Tygři stále pokračovali v útočné hře a v závěru prostřední třetiny se dočkali páté branky! Podruhé v utkání se prosadil Martin Bakoš, který poslal puk za Bownse z otočky - 3:5.

Vstup do třetí periody dodržel tradici tohoto utkání a zanedlouho po jejím zahájení padl gól. K radosti hloučku libereckých fanoušků, kteří na zápas do Walesu dorazili, se prosadili modrobílí! Bartovič vybídl střílenou přihrávkou ke skórování Jana Ordoše, ten si počínal zkušeně a zasunul puk do branky - 3:6!

Domácí tato branka srazila do kolen, zato Tygři nepřestávali útočit. A dočkali se i sedmé branky. Martin Bakoš využil další přesilovku a tvrdou střelou zkompletoval hattrick! V samém závěru si naši hokejisté ještě vyzkoušeli přesilovku šest na tři. Ta ovšem gólem neskončila, skóre se zastavilo na cifře 3:7! Bílí Tygři si tak připsali důležité tři body do tabulky skupiny E. V dalším utkání se představí na ledě švédského Växjö.

Spokojený hlouček Tygrů po korekci skóre

Související

01.09.2017 • Vítězslav Čermák, Dominik Jakubec

Střelec hattricku Martin Bakoš: Ukázali jsme charakter!

Naši partneři

Generální partner
Generální partner