Reportáž

Bílí Tygři přetlačili Davos a postupují do další fáze Ligy mistrů!

Liberec - Utkání Ligy mistrů proti švýcarskému Davosu mohlo v případě výhry posunout Bílé Tygry do vyřazovací části soutěže. Liberec za výhrou kráčel celý zápas, urputně bojující hosté ale v posledních vtěřinách zadělali na drama. Šelmy ale těsnou výhru uhájili.

Do první výraznější šance utkání se dostali hosté. Davos zamkl Liberecké v jejich obranné třetině a k zakončení se po křižné přihrávce dostal Walser. Poloprázdnou branku však netrefil. Do podobné příležitosti se zanedlouho dostali i Tygři. Bulíř objel branku a poslal puk brankovištěm na volného Bakoše. Ani on ale skóre zápasu neotevřel.

První třetina nabídla atraktivní hokej z obou stran a mnoho gólových příležitostí. Do jedné z nich se dostal útočník Davosu Simion, který po přihrávce Kousala těsně minul libereckou branku střelou z mezikruží. V závěru první třetiny si Bílí Tygři vybojovali přesilovku. Využili jí ale až v úvodu druhé dvacetiminutovky. Jánošíkovo nahození od modré vrátil do sítě Dominik Lakatoš a poslal Bílé Tygry do vedení - 1:0!

Davos vzápětí kontroval přečíslením, to ale zastavil Ševc. Liberecké vstřelená branka nabudila a pokračovali v útočné hře. Pokusy Bulíře i Bakoše z nebezpečných pozic však brankář van Pottellberge zpacifikoval. A tak přišla změna skóre na druhé straně. Hostující Brockk Little našlápl na modré čáře, protáhl se až před Willa a překonal ho - 1:1.

Liberec si vedení vzal vzápětí zpět. Top scorer Bílých Tygrů Martin Bakoš se několika rychlými kroky dostal od mantinelu až do mezikruží a střelou do levého horního rohu překonal van Pottellbergha - 2:1! Davos měl několik solidních příležitostí ke korekci skóre v přesilovce, kterou švýcarský tým hrál před koncem prostřední periody. Liberecký maskovaný muž ale byl pozorný a poradil se všemi pokusy hostů.

V samém závěru druhé třetiny se jeden z hostů řítil na Willa, dokonce ho i překonal, ale až po zaznění sirény oznamující konec vymezeného času. Situace byla ještě přezkoumávána videorozhodčím, ale i ten potvrdil, že branky nebylo dosaženo v regulérním čase. Do poslední periody tak domácí vstupovali s jednobrankovým náskokem.

Nedlouho po jejím zahájení mohli své vedení zvýšit v dvojnásobné přesilovce. Do největší příležitosti vyslal Bulíře Jašek, první jmenovaný ale nedokázal přehodit beton ležícího brankáře hostů. Gólovou radost si Liberečtí přesto dopřáli. V další akci Lakatoš nahodil puk na branku, ten se odrazil k Lukáši Jaškovi a mladý útočník se nemýlil - 3:1!

Následná fáze utkání byla zpestřena několika vyloučeními na obou stranách. Nejdříve hráli v početní výhodě domácí, pak se do přesilovky čtyř proti třem dostal Davos a hosté si ji dokonce vylepšili odvoláním brankáře. Domácí se i přes to ubránili. Ke snížení skóre ze strany Švýcarů ale nakonec došlo. V 56. minutě se k odraženému kotouči dostal Samuel Walser a překonal Willa - 3:2. Dvoubrankové vedení mohl Liberci vrátit Jelínek, ten ale po Krenželokově přihrávce trefil jen beton branáře.

Na čtvrtou branku v síti soupeře si tak liberečtí diváci museli počkat až do poslední minuty. V té se prosadil Michal Bulíř a zdálo se být rozhodnuto. Hosté se ale ještě vzedmuli k poslednímu náporu a za okamžik se jim podařilo snížit. Tino Kessler překonal Willa z bezprostřední blízkosti a hosté tak snížili na 4:3. Víc už ale nestihli a všechny body tak zůstavají v Liberci!

Ohlasy trenérů

Filip Pešán
Liberec
„Narazili jsme na velmi silného soupeře, který v první třetině dominoval. Jsem rád, že jsme v ní nedostali branku. Poté jsme hru vyrovnali a byl to souboj chyb mladých týmů. Na konci jsme vítězství málem ztratili také mladou chybou. Děkuji týmu za výkon a jsem rád, že jsme postoupili přes tak kvalitní tým jako je Davos. "
Arno del Curto
Davos
„Do utkání jsme vstoupili dobře. Potom se ale na naší straně začali kupit chyby, kterých dobře hrající Liberec využil. Snažili jsme se se zápasem něco dělat, ale v uričtých fázích zápasů jsme ztratili hlavu a nehráli tak, jak jsme chtěli. Roli hrálo i to, že máme mladý tým. Liberec vyhrál zaslouženě."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner