Reportáž

Letňany v závěru mocně dotahovaly! Naše osmáctka si ale zisk tří bodů pohlídala

Letňany/Liberec - V pátek se naše U18 představila na ledě letňanských Letců. Svěřenci trenéra Milana Plodka si po většinu zápasu udržovali dostatečný náskok, jenže domácí v závěru snížili na rozdíl jediného gólu a utkání zdramatizovali. Tygři už se ale o výhru připravit nenechali.

Svěřenci trenéra Milana Plodka vlétli do utkání jako velká voda. Už po necelých dvou minutách šli totiž do vedení, když se po přesném pasu Martina Maťátka prosadil Matěj Hájek - 0:1. Domácí ovšem vzápětí vyrovnali. Ve čtvrté minutě nabil Jaroslav Srbek Janu Slavíkovi, jenž poslal kotouč do sítě a srovnal stav zápasu - 1:1.

Po dech beroucím úvodu se hra zklidnila. Obě mužstva si vyzkoušela jednu přesilovou hru, žádná branka v nich ale nepadla. V závěru prvního dějství si ovšem Letňany nepohlídaly střídání a byly potrestány za příliš mnoho hráčů na ledě. Druhou početní výhodou už naše osmnáctka nepohrdla, Martin Maťátko vyzval k zakončení Matěje Hájka, který dvaačtyřicet vteřin před první sirénou využil přesilovku a vstřelil svůj druhý gól v utkání - 1:2.

Jak Liberec úvodní dvacetiminutovku zakončil, tak začal tu následeující. Po půl minutě šli Tygři do tříbrankového vedení, když brankáře Hamalčíka překonal Petr Had - 1:3. V polovině zápasu přidaly šelmy další trefu, Petr Šáfářovský přihrál přesně na hůl Danielu Irovi, který propápil domácího gólmana a navýšil náskok Liberce - 1:4. Následně ovšem putovali na trestnou lavici Had s Žůrkem a Letci dostali k dispozici dvojnásobnou početní výhodu. Tu svou přesnou ranou využil Pavle Vojinovič, který snižil na 2:4. Do závěrečné periody tak šla tygři smečka s dvoubrankovým vedením.

Na začátku třetí třetiny nejdříve Severočeši zvádli své další oslabení a hned po jeho skončení popáté udeřili! Jan Křepelka nedal svým zakončení Hamilčíkovi sebemenší šanci a popáté dostal kotouč do letňanské sítě - 2:5.

Domácí se ale nevzdali. Nejdříve se podruhé v utkání prosadil Pavle Vojinovič - 3:5. A následně Nováka překonal Jan Slavík, jenž tři minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky! Tygři už si ovšem své vedení pohlídali a ze středních Čech si odváží tři body!

Naši partneři

Generální partner
Generální partner