Reportáž

Dvacítka rozhodla v přesilovkách a veze si z Kladna matchball

Liberec/Kladno – Druhý zápas ve dvou dnech sehrála na kladenském ledě liberecká juniorka a perfektní výkon z pondělka minimálně zopakovala. Po častých vyloučeních na straně domácích dostali Tygři spoustu možností, ze kterých dokázali vstřelit hned čtyři branky. Tyto góly také rozhodly o osudu utkání a o tom, že ve čtvrtek budou mít liberečtí první možnost sérii ukončit na domácím ledě. Tři kanadské body si dnes připsali obránce Hanousek (0+3), Kapitán Nezbeda (1+2) a střelec, který si už odbyl i debut v A-týmu, Ondřej Chrtek (2+1).

Tygři překvapili v prvním zápase svého soupeře aktivní hrou s plným nasazením od první minuty a stejným způsobem vstoupili do utkání také v úterý. A byli za to náležitě odměněni dvěma góly. V rozmezí dvou minut se prosadili Jan Bednář a při přesilovce Michal Teplý.

Rytíři měli v celém dvojzápase problémy s disciplínou a častými vyloučeními, ale Tygrům se nedařilo nabídnuté přesilovky proměnit. Dlouho však smutnit nemuseli. Ve 29. minutě se pár vteřin po konci hry v početní výhodě prosadil Jan Šír a zvýšil na 0:3. Ovšem to nebylo zdaleka vše co hosté předvedli ve druhé dvacetiminutovce. Další rány, na už tak pošramocené naděje Kladna na vítězství v dnešním zápase, přidal Ondřej Chrtek, který se během pěti minut prosadil hned dvakrát. Malou jiskřičku naděje vykřesal na konci druhé a na začátku třetí třetiny, totožně jako Chrtek, dvěma góly Petr Patyk, ale další dění už bylo opět v režii Tygrů.

Ve 46. minutě přidal šestou branku kapitán Liberce Tomáš Nezbeda a krátce před koncem upravil na konečných 2:7 obránce Jiří Benák.

Ondřej Chrtek si upravuje helmu

Naši partneři

Generální partner
Generální partner