Reportáž

Dvacítka první mečbol nevyužila. Kladnu nevstřelila jedinou branku

Liberec - Utkání rozhodla prakticky už první třetina, v níž se Kladenští dostali do dvoubrankového vedení. Tygři se poté vrhli do útoku a snažili se třetí zápas čtvrtfinále zdramatizovat. I přes velké množství šancí se ale neprosadili a v pátek budou mít k dispozici druhý mečbol.

Tygři nezačali utkání zcela podle svých přestav, když se už po minutě a půl museli bránit ve čtyřech hráčích. Domácí však oslabení zvládli a poté málem sami udeřili. Tomáš Nezbeda nebezpečně pálil z mezikruží, jeho jedovatý bekhend ale David Stahl s vypětím všech sil zlikvidoval. Vzápětí se chopili iniciativy Kladenští, kteří otevřeli skóre. Michal Kučera našel mezi kryhy úplně volného Štěpána Bláhu a ten zamířil přesně mezi Žajdlíkovy betony – 0:1. V závěru úvodní třetiny nevyužili Severočeši dvě obrovské šance a vzápětí podruhé inkasovali. Petr Patyk se ocitl sám před bránou a kličkou do forhendu překonal libereckého gólmana – 0:2.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky Liberečtí na svého soupeře doslova vlétli a snažili se vsítit kontaktní branku. Slibnou příležitost k tomu měl Jiří Průžek, jenž se v přebrankovém prostoru dostal k dorážce. Kotouč ale za jistého Davida Stahla nepropasíroval. Poté se před hostujícího gólmana natlačil Jan Šír, jenže ani on si na kladenského gólmana nepřišel. Šelmy byly i nadále aktivnější, David Stahl ale zůstával nepřekonán.

Svěřenci trenéra Valdemara Jiruše pokračovali v náporu i ve třetí periodě. Hned v jejím úvodu se jim podařilo skórovat, branka byla ovšem dosažena vysokou holí a rozhodčí rozpažil. O několik okamžiků později tvrdě vypálil Michal Teplý, jehož pokus vyrazil David Stahl na sebe. Puk se poté snášel do brány, na poslední chvíli ho ale jeden z kladenských obránců odpálil rukavicí do bezpečí.

Trenér Valdemar Jiruš o změněné taktice Kladna a o absenci Jana Jeníka:

"Bránili střední pásmo ve třech útočnících a dvou obráncích. My jsme ty situace nešťastně řešili. Jak jsem říkal, dobře se na čtvrtý zápas připravíme a popereme se o výhru.
Jan Jeník má natržený vnitřní vaz v pravém koleni. Stalo se to po spíše nešťastném zákroku v utkání na Kladně, kdy špatně dopadl na nohu. Zhruba za dva týdny by mohl být v pořádku, uvidíme, zda ještě zasáhne do nějaké série. Přejeme mu, ať se co nejdříve uzdraví. Má před sebou mistrovství světa U18 a podle nás ho stihne."


Nejblíže ke gólu byl poté Petr Wiencek, jenže zamířil pouze do tyče a stav zůstal nezměněn. Tentýž hráč mohl následně snížit ve vlastním oslabení, tváří v tvář Davidu Stahlovi ale se svým bekhendovým blafákem neuspěl. Naše dvacítka nepřestávala bojovat, kýžené branky už se však nedočkala. V poslední minutě navíc pečetil vítězství Rytířů zakončením do prázdné brány Petr Patyk - 0:3. Tygři nevstřelili ve třetím utkání čtvrtfinále ani jeden gól a na oslavy postupu si budou muset počkat minimálně do pátku.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Bílí Tygři Liberec
„Udělali jsme přesně to, co jsme nechtěli, darovali jsme soupeři dva brejky, které využil. Poté se zatáhl a my se nedokázali prosadit. Před sérií jsme kluky upozorňovali, že tohle jim nesmíme dovolit. Dnes jsme Rytířům dali brejkové situace, oni je potrestali a poté si pohládali výsledek. Kladno navíc hrálo disciplinovaně, takže jsme neměli možnost snížit v přesilovce. Série je ale na tři vítězná utkání a míček je na naší straně. My se na další zápas dobře připravíme. Věříme, že to kluci zvládnou."
Jindřich Lidický
Rytíři Kladno
„Přijeli jsme s velkou pokorou, protože Liberec vyhrál dvakrát u nás doma. Museli jsme trochu změnit taktiku, páč hokej se s Tygry hrát nedá, mají výborné hráče. Strategie se nám povedla, domácí jsme k ničemu nepustili."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner