Reportáž

Birner v prodloužení skolil Bruslaře a odpálil postupovou bombu!

Liberec - Bílí Tygři jsou v semifinále! Ale že to byla pořádná fuška. Tuhý boj o pátý duel nakonec dospěl až do prodloužení. V něm rozhodl o vítězství šelem v zápase i celé sérii Michal Birner. Po roční přestávce se tak v Liberci bude hrát o finále.

Hned od začátku pátého duelu bylo z herního projevu obou týmů patrné, že nikdo nechce udělat chybu. Bruslaři, kteří přijeli pod Ještěd hrát o holý život, si vytvořili několik interesantních příležitostí v přesilových hrách, ale ani jedna z nich brankou neskončila.

Z obou brankářů měl více práce přece jen mladoboleslavský Krošelj. Slovinský gólman řešil největší šlamastiku v samotném závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy neudržel přesilovkovou ránu Martina Ševce. Společně s jeho spoluhráči se mu však ošemetnou situaci podařilo vyřešit.



Nástup do druhé třetiny vyšel výrazně lépe svěřencům Filipa Pešána. Krošelj sice nejprve zastavil nebezpečný pokus Valského, na nenápadné nahození z hole Marka Kvapila, které lehounce tečoval zadnicí Michal Birner, už ale byl krátký.

Hubený náskok Liberce mohl zvýraznit Marek Zachar, domácí rychlík ale jen těsně nedosáhl na Redenbachův pas, a tak se urodilo na druhé straně. Jeden z nebezpečných kontrů Bruslařů vzal na svá bedra Martin Látal, jehož odvážná akce přinesla úspěch a rozesmutnila domácí halu.



Třetí perioda – to byla pravá hokejová bitva. Bílé Tygry několikrát dělily od druhé branky centimetry. Radan Lenc dokonce mířil tak přesně, že kotouč z jeho hokejky zamířil do břevna a vzápětí i do tyče. V posledních minutách se Bruslaři vrhali po hlavě do brankoviště, aby zamezili pohromě, která visela ve vzduchu. Povedlo se, a tak se šlo do prodloužení.

V něm začali aktivněji hosté, avšak domácí defenziva si ne a ne vybrat slabší chvilku. Vybral si ji až mladoboleslavský Ondřej Najman, jenž Bruslaře poslal do čtyř. Početní výhodu šelem však nakonec ukončil předčasně Michal Birner. Liberecká šestaosmdesátka překonala famózního Krošelje a poslala svůj tým do semifinále!

Ohlasy trenérů

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Věděli jsme, že to bude vyrovnané a že první dvě domácí výhry nic neznamenají. Boleslav byla velmi urputný a organizovaný soupeř. Série byla naprosto vyrovnaná a měla obrovskou kvalitu. My jsme možná byli o něco šťastnější v těch pasážích, které rozhodovaly utkání. Děkuji soupeři za férovou sérii."
Miloslav Hořava
BK Mladá Boleslav
„Čekali jsme, že to bude těžký zápas, což se potvrdilo. Jsme rádi, že jsme udrželi vyrovnaný stav a že se šlo do prodloužení. To pro nás bylo výborné. Prohráli jsme 1:4 na zápasy a myslím si, že asi zaslouženě. Gratuluji Liberci k postupu."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner