Reportáž

Halloweenský obrat! Tygři v tuhé bitvě těsně přetlačili Vítkovice

Liberec - V utkání s vítkovickou Riderou to s Bílými Tygry vypadalo opravdu všelijak. Liberecký tým prohrával už o dvě branky, přesto dokázal nepříznivě se vyvíjející halloweenský duel dotáhnout do vítězného konce. V závěrečné třetině rozhodl o hubeném vítězství šelem Michal Birner.

Svěřenci Patrika Augusty působili v úvodu utkání živějším dojmem, všechny jejich útočné výpady ale končily na bezchybném brankáři Vítkovic. Výborně si mezi třemi tyčemi počínal také liberecký Justin Peters, jenž ale v polovině první části přece jen inkasoval. Ondřej Roman nádhernou přihrávkou zpoza brány vybídl ke skórování Rastislava Deje a ten byl v zakončení nekompromisní.

Jestliže v úvodním dějství byli Tygři aktivnější, na začátku druhé periody se musel ohánět především Peters. Kanadský matador nejprve skvěle zlikvidoval velkou šanci Stránského, jenže pak podruhé kapituloval. Ondřej Roman v přesilové hře Ridery dostal prostor ke střele, kterou nasměroval nekompromisně do horního růžku liberecké klece.



Šelmy však poměrně záhy odpověděly stejnou mincí. Hudáček v početní výhodě se štěstím propasíroval puk na Birnera, který zpoza brány narýsoval do mezikruží gólový pas pro Michala Bulíře. Zanedlouho bylo dokonce vyrovnáno. Radan Lenc si vyměnil kotouč s Maroszem a krásnou tygří kombinaci zakončil neomylně do prázdné brány.

Liberecká hala pak v druhé třetině propukla v jásot ještě jednou. Kotvanovu branku si však hosté nechali proklepnout prostřednictvím trenérské výzvy a dobře udělali. Video totiž odhalilo nedovolené počínání šelem v blízkosti Svobodova brankoviště.



Po přestávce tuhá bitva pokračovala. Aktivita byla na hokejkách severočeského týmu, strážce vítkovické svatyně však liberecké střelce doslova deptal svými skvělými zákroky. Jeho kouzlo pominulo až v 52. minutě, kdy hostující gólman nedokázal zastavit překrásnou akci Bulíře a zakončujícího Michala Birnera.

A byl to právě Birner, kdo mohl dvě minuty před koncem Rideru definitivně srazit na kolena. V závěru se pak ještě Vítkovice rozhodly Tygry pozlobit v powerplay, šelmy si už ale utkání utéct nenechaly a po vynikajícím obratu mohly slavit poctivě vydřené tři body.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to pro nás velice těžké utkání, už jenom tím, že jsme se dostali dva góly dozadu. V té chvíli byli hráči nervózní a nic se nedařilo. Byla tam i šance na 3:0, která by nás asi totálně položila. Dostali jsme se do hry tou přesilovkou. Z hráčů to spadlo a najednou jsme byli kreativnější, i když jsme se museli těžko dostávat přes úpornou obranu hostí. Přitom jsme mysleli ještě i na zadní vrátka. V té naší situaci jsme za tři body moc rádi, protože Vítkovice hrály skvěle, navzdory tomu, jak mají mladé mužstvo."
Jakub Petr
HC Vítkovice Ridera
„Je to pro nás svátek hrát v této aréně. Vzhledem k tomu, jakou má teď Liberec bilanci, jsme zvolili taktiku, která nám není tak úplně vlastní. Musím přiznat, že jsem rád, že nám fungovala. Za stavu 2:0 jsme mohli náskok navýšit. Je to bohužel takový náš příběh. Máme v týmu mladé kluky, kteří jsou ve vývoji. Když vidí, že vedou 2:0, tak najednou začnou hrát hokej. Dostali jsme góly po řešeních, která nebyla v plánu. Liberec vyhrál, protože je chytřejší a má lepší tým než my. Strašně mě štve, že jsme prohráli i s plánem, který fungoval."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner