Reportáž

Neskutečné! Juniorka s jedenácti hráči v sestavě rozdrtila Salzburg 5:1!

Salzburg/Liberec – Klapzubova jedenáctka? Tak to v Liberci jede ta Plodkova! Výjezd do dalekého Salzburgu se juniorům vyplatil i v oslabené sestavě, jelikož rakouského soupeře rozstříleli pěti góly! Mladíci z Liberce dovolili domácím skórovat pouze jednou a v zápase si navíc připsal Tomáš Trunda hned dvě trefy!

V první dvacetiminutovce se hrál vyrovnaný hokej s naprostým minimem trestů, ale v poslední minutě se nečekaně prosadil Tomáš Trunda za pomoci Jakuba Hujera a Benjamina Vomáčky – 0:1! Na led se do druhé třetiny vrátili Tygři daleko aktivněji a jejich útok se zefektivnil hlavně v jediných dvou minutách, které Liberci přinesly hned tři góly! Nejdříve skóroval Lukáš Nezbeda, po dvaceti vteřinách udeřil Filip Jansa a posléze navýšil Adam Charvát na 0:4! Ačkoliv se ještě ke konci rozdalo pár trestných minut, všechny góly padly ve hře pět na pět.

Třetí perioda nabídla další přesilovky na obou stranách, ale ani jedna nebyla proměněna. V 50. minutě si vykouzlil Tomáš Trunda individuální akcí druhou vsítěnou branku, čímž skóre okořenil na 0:5! Zhruba osm minut před koncem si z důvodu faulu vybojoval domácí celek trestné střílení, které nakonec proměnil Maxmilian Hengelmüller - 1:5.

Tygři si však vysoké vedení udrželi a rakouský celek na jeho ledě jednoznačně porazili. Ještě jednou je však třeba vyzdvihnout, že velmi nízký počet hráčů famózní výkon liberecké juniorky nijak nezastavil!

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Do utkání jsme vstupovali s hodně obrannou taktikou, s 11 hráči do pole to ani jinak nešlo. Kluci hráli skvělý hokej, rychle střídali a dokázali dát krásné góly. Dnes byla radost se na tento tým dívat a chtěl bych klukům za to poděkovat!"

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 20:15 | Muži
Lausanne HC
Bílí Tygři Liberec