Reportáž

8. třída: Další cenné vítězství

L i b e r e c - Příkladným bojovným výkonem se prezentoval tým 8. třídy v souboji s favorizovaným Ústím. Výbornou střeleckou formu si stále drží Matěj Psota, čtyřmi kanadskými body se mu přiblížil i jeho spoluhráč z útočné formace Josef Mikyska.

Tygři sehráli s Ústím, které je první v celkové tabulce žákovské ligy, vyrovnané utkání a svou vůlí přetáhli výsledek na svou stranu.

Hned v první minutě zaskočil soupeře domácí ostrostřelec Psota a určil tak ráz celého utkání. Tygři bojovali, důrazně dostávali kotouč z obranného pásma a hráli tvrdě před soupeřovou brankou. Výsledkem toho byl další gól Psoty po nahrávce Mikysky - 2:0. Ofenzivní účet Tygrů v první třetině zakončil Birnbaum po nahrávkách Slavíka s Bambuchem - 3:0. Od této chvíle však Tygři nesmyslně polevili a silné Ústí toho hned využilo ke vstřelení branky na 3:1. Siréna první přestávky naštěstí tlak hostů ukončila.

Druhou třetinu začali Tygři stejně dobře jako tu první. Mikyska tak po přihrávce Psoty vstřelil brzy důležitou branku na 4:1. Ústí se poté dostalo do velkého tlaku a snížilo na rozdíl jediné branky - 4:3. V této části utkání začalo Ústí Tygry přehrávat a hrálo velmi důrazně. Domácí celek však držel nad vodou brankář Krejčí (24 zákroků, úspěšnost 85,7%).

Na začátku třetí třetiny dal veledůležitou branku po přihrávce Psoty Mikyska - 5:3. Definitivně zlomil odpor hostů až gól důrazného Šestáka, který se, spolu s kolegy Rutkovským a Dlouhým, prosadil v brankovišti hostů - 6:3. Ústí poté ještě stihlo snížit na 6:4, ale definitivně jejich šance pohřbil Psota. Ten zkompletoval svůj další hattrick.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (trenér): „Kluci podali vynikající výkon, podpořený zezadu skvěle chytajícím Krejčím. Ústí bylo velmi silné a kdyby stihlo v závěru první třetiny vstřelit další branku, utkání by zřejmě mělo jiný scénář. Opět skvěle zahrál první útok (10 kanadských bodů) a v obraně Slavík. Celému týmu patří dík za bojovnost a odhodlání.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
Rytíři Kladno