Reportáž

9. třída: Fantastické vítězství Tygrů nad vedoucí Spartou

Neskutečný zápas sehrála 9. třída Bílých Tygrů proti Spartě. Dramatické utkání proti vedoucímu týmu celé soutěže rozhodovaly maličkosti, ale také důraz a nasazení, ve kterém Tygři svého soupeře předčili. Třemi body za branku a dvě asistence se blýskl útočník Jan Slivka.

Silná Sparta měla pod Ještědem skvělý nástup a ujala se vedení 2:0. Naštěstí se Tygrům podařilo brzy odpovědět a Morong snížil z pohledu Tygrů na 1:2.

Ve druhé třetině se hrál rychlý pohledný hokej s řadou soubojů a Tygři postupně dostávali Spartu pod tlak. V polovině utkání vyrovnal z prostoru před soupeřovou brankou důrazný Beníšek.

Třetí třetinu začala opět lépe Sparta a ujala se vedení 3:2. Tygři nepolevili v tlaku a obětavou důraznou hrou začali Spartu přehrávat. Skvělými zákroky držel Tygří šance nad vodou Krkoška a vyrovnávací branka byla dlouho na spadnutí. Tygři se dočkali ve 47. minutě, kdy se v mele před brankou prosadil Bednárik a vyrovnal na 3:3. Dvě minuty před koncem utkání definitivně zlomil zápas ve prospěch Tygrů dobře hrající Slivka, který se prosadil opět před brankovištěm Sparty.

Závěr utkání Tygři i zásluhou obětavých zákroků (Beníšek) při powerplay soupeře udrželi a pokořili tak vedoucí Spartu.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenéra - Mgr. Filip Pešán: „Kluci nechali na ledě vše co umí a dokázali si, že když se hraje v týmovém duchu až do posledních minut, dá se porazit i vedoucí tým celé soutěže. Spolehlivě chytal Krkoška a dobře hráli téměř všichni hráči. Důležitým zákrokem byl pád Beníška do střely soupeře v posledních vteřinách utkání.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner