Aktuální zprávy

Češi berou bronz! Na zisku medaile se podílel i Šimek

Tampere/Liberec – Češi se po deseti letech dočkali a odváží si medaili ze světového šampionátu, když v utkání o 3. místo porazili USA 8:4. Mistrovský titul slaví domácí Finové. Slováci, které reprezentovali i dva Tygři, skončili ve čtvrtfinále.

Český národní tým pod vedením trenéra Kariho Jalonena vstoupil do základní skupiny výhrou nad Velkou Británií, vzápětí ale přišly prohry se Švédskem a Rakouskem. Po příletu ostrostřelce Davida Pastrňáka se ovšem mužstvo zvedlo a po třech výhrách v řadě si zajistilo účast mezi nejlepší osmičkou, což nezměnila ani závěrečná prohra s domácími Finy.

Naši reprezentanti tak skončili v základní skupině B na třetí příčce a ve čtvrtfinále narazili na Německo, které porazili 4:1. Následné semifinále opanovala vysokým rozdílem Kanada, načež to s Českem nevypadalo dobře ani v boji o třetí místo. Tým okolo kapitána Romana Červenky se ovšem vzepjal a obratem z 1:3 na konečných 8:4 si došel pro vytoužený bronz!

Na něm se mimo jiné podílel i bývalý Tygr Radim Šimek, jenž byl pevnou součástí české defenzivy a turnaj zakončil s dvěma asistencemi na kontě. Roli generálního manažera reprezentace poté zastávala liberecká legenda Petr Nedvěd. Jim i všem ostatním členům mužstva blahopřejeme k bronzovým medailím!

Se vztyčenou hlavou

Třetí místo z olympijských her na mistrovství naopak nezopakovali Slováci. I tentokrát se ovšem prezentovali velmi povedenými výkony a ve čtvrtfinále dlouho trápili domácí Finsko, nad kterým dokonce vedli o dvě branky. Za naše východní sousedy se na turnaji představili i liberečtí beci Mislav Rosandič a Michal Ivan. První jmenovaný si připsal svou vůbec první trefu na světovém šampionátu, jeho mladší kolega zase první dvě asistence.

Titul mistrů světa poté na závěr oslavilo domácí Finsko, které v dramatickém finále porazilo Kanadu 4:3 v prodloužení.

Úvodní foto: Česká hokejová reprezentace (facebook)

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner