Rozhovory

Christian Thomas: Nechtěl jsem jít někam, kde budou nízké ambice

Liberec - Na začátku srpna se k týmu připojil i Christian Thomas, nová posila z Kanady. „Zázemí je tu opravdu na vysoké úrovni, tréninky probíhají v rychlém tempu. Jsou tu velmi dobří hráči, zatím jsem nadšený," hlásí šikovný útočník.

Jak se cítíš po svém prvním tréninku mezi Tygry?
Je to zatím skvělé. Jsem rád, že jsem mohl poznat nové spoluhráče, všichni jsou milí a panuje tu dobrá atmosféra. Trénink byl v rychlém tempu, jsou tu opravdu dobří hráči. Ještě jsem se po příletu úplně nevzpamatoval z časového posunu, takže věřím, že to postupně ještě zlepší.

Jak se vlastně zrodil tvůj přestup do Liberce?
Po sezoně mě oslovilo několik týmů, probírali jsme to s agentem a Liberec se nám zdál jako nejlepší volba. Postupně jsem získával více informací, mluvil jsem i s trénerem a nakonec jsem se rozhodl tady podepsat smlouvu. Zatím jsem nadšený a těším se na sezonu.

Už čtvrtým rokem tu působí další Kanaďan T.J. Melancon, který by ti mohl pomoci s aklimatizací…
Ano, je určitě pozitivní, že tu je další Kanaďan. Pravděpodobně spolu budeme trávit dost času. Musím ale říct, že všichni v kabině mluví velmi dobře anglicky, takže s komunikací problém nebude.

Co říkáš na liberecké zázemí?
Je to úžasné, šatna, posilovna a celkově vše okolo je tu opravdu na vysoké úrovni. Ze samotného města jsem toho moc neviděl, ale vše vypadá dobře, zatím si nemůžu stěžovat.

Co od sezony očekáváš?
Hlavní je týmový úspěch, chceme dojít co nejdál. To byl další z důvodů, proč jsem si vybral právě Liberec. Nechtěl jsem jít někam, kde jsou nízké ambice, líbí se mi, že tady jsou cílem ty nejvyšší příčky. Budu se snažit, abych k naplnění tohoto cíle přispěl i já.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner