Preview k zápasu

Čtyřzápasovou šňůru venkovních utkání vykopnou šelmy v Třinci

Liberec – Po náloži utkání pod Ještědem je čas vyrazit i na ledy soupeřů. V rámci první zastávky zavítají svěřenci Filipa Pešána do nejvýchodnějšího extraligového města – Třince. Úvodní buly ve Werk Areně padne už v pátečních 17 hodin.

Počátek venkovní šňůry

Po čtyřzápasové domácí sérii nyní šelmy čeká venkovní řada duelů o stejné délce. A budou doufat, že se jim na ledech soupeřů bude dařit více než na to svém. Doma totiž Tygři vyhráli jen jednou, a to v posledním utkání proti Karlovým Varům, kdy díky třígólové druhé třetině brali tři body za výsledek 4:2. Celkově mají na svém kontě po sedmi kolech deset bodů.

Martin Ryšavý o venkovní sérii zápasů
Bude to výzva, ty týmy jsou velmi nabité a mají tam skvělé hráče. Na druhou stranu budeme v jiné roli a když budeme hrát naši hru, tak můžeme hrát s kýmkoliv. Těším se na to, kvůli takovým střetům hokej hrajeme.

Hegemon posledních let má podobně rozpačitý start do nového ročníku, když zatím slavil vítězství pouze dvakrát. Naposledy Oceláři padli ve vyrovnaném klání s rozjetými Rytíři 2:3 a s devíti body jsou v tabulce usazeni hned za Libereckými.

Koho sledovat?

Základní stavební kámen k výhře nad Energií položil mladičký Tomáš Galvas, jehož první trefa v sezóně znamenala brzké vedení pro Liberec. Nakopne jej tento úspěch k více bodům?

Překvapení loňského play-off Marián Adámek se v posledních dvou utkáních uvedl do provozní teploty a v obou vstřelil branku. Bude v nastoleném trendu třinecký bek pokračovat, nebo si ho liberecká defenzíva pohlídá?

V Záolší pšenka nekvete

Už to jsou dva roky, co náš tým zvítězil v Třinci naposledy. Stalo se tak 2. října 2022, kdy prodloužení ve Werk Areně rozsekl kanadský bek T.J. Melancon. Bude to právě on, kdo prokletí odčaruje?

Dokáží Severočeši zúročit euforii z poslední výhry a smlsnou si na Třinci? Nebo Slezané započnou své stoupání tabulkou vzhůru? Utkání začíná v pátečních 17 hodin v třinecké Werk Areně.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec