Preview k zápasu

Dva semifinalisté Ligy mistrů proti sobě! Zatnou Tygři drápy?

Liberec - V pátek navečer čeká liberecké hokejisty utkání, do kterého nepůjdou v roli favorita. Na ledě čtvrtého Třince se ovšem pokusí vzepřít nepříznivé bilanci z hřišť soupeřů a pomoci by jim k tomu měly i důležité výhry nad Curychem a Boleslaví v zádech.

Na evropském výsluní

V třinecké Werk Areně na sebe narazí týmy, jež si udělaly slušné jméno už i mimo prostor mezi českými hranicemi. K vidění totiž bude souboj semifinalistů hokejové Ligy mistrů! Tygři se o finále poperou se švédským Växjö, zatímco Oceláři vyzvou Jyväskylä z Finska. Teoreticky se tak může stát, že uvidíme ryze české finále. Zřejmě větší rozruch v soutěži zatím způsobili Liberečtí. Ve čtvrtfinále totiž vyřadili Frölundu, dlouhodobého suveréna této soutěže.

Ani Oceláři však neměli cestu mezi nejlepší čtyři nikterak vydlážděnou. Z cesty totiž v play-off odstavili dvě švédská mužstva, Malmö a Brynäs. Především s druhým jmenovaným celkem si navíc poradili s obdivuhodnou lehkostí. Jak si dvě v Evropě velice dravé štiky povedou proti sobě v domácí soutěži?

Skvělé oslabení proti produktivní přesilovce

Zatímco Tygři bojují ve vyrovnané tabulce o předkolo play-off, Oceláři mohou být s dosavadním průběhem extraligy o poznání spokojenější. Nachází se totiž na čtvrté příčce a na Kometu mají pětibodový náskok. V posledních zápasech střídají výhry s porážkami, pokud se však na něco mohou téměř naplno spolehnout, jsou to fantastická čísla při hře v oslabení.

Třinečtí si tuto herní variantu vyzkoušeli již 133krát a pyšní se parádní bilancí, ubránili jich totiž 118. Brankáři Slezanů navíc při hře v početní nevýhodě drží skvělou úspěšnost zásahů pohybující se kolem hranice 91%. Co se této statistiky týče, může Třinci konkurovat pouze Olomouc.

Tygři si pro změnu udržují velice slušná čísla v početních výhodách. S úspěšností 18,80% jsou pátí nejlepší v soutěži. Své soupeře už navíc při přesilovkách zasypali úctyhodnými 197 střelami! Dobře zvládnuté přesilové hry se ostatně projevily také v posledním kole. Tygři ve středu v rámci již tradičního derby přivítali na domácím ledě Mladou Boleslav. Při vítězství 4:3 padly hned tři liberecké branky ve hře proti nekompletnímu soupeři.

Liberečtí sahali po veledůležitých dvou bodech, nakonec se ovšem museli spokojit s výhrou po nájezdech, inkasovali totiž sedm sekund před koncem základní hrací doby. „Atributy našeho dvoubodového vítězství byly skvěle sehrané přesilovky, ve kterých jsme vstřelili tři branky, a dobře odbráněná oslabení, tedy kromě první třetiny. Důvodem, proč jsme nezískali tři body, byla naše nedisciplinovanost. Prodloužení sehrál lépe soupeř, ale my jsme zvládli nájezdy a dva získané body bereme, i když vzhledem k průběhu utkání je to pro nás vítězství s pachutí hořkosti", shrnul na pozápasové tiskovce svůj pohled na věc dočasný hlavní trenér Karel Mlejnek.

Pocity Dominika Lakatoše, střelce úvodní branky, vyzněly dosti podobně. Mladého útočníka potěšil alespoň zlepšený herní projev. "Měl to být tříbodový zápas, to víme. Ale bohužel, situace se vyvinula tak, že bereme dva body. V současné chvíli jsou pro nás každé body nesmírně důležité. Hlavní je neprohrávat. Odehráli jsme perfektní utkání, jen mu chyběla ta tečka v podobě vítězství v základní hrací době."

Jak se bude zápas Třince s Libercem vyvíjet? Počkejme si do pátečních 17 hodin, kdy atraktivní utkání započne. Jde o hodně, rozhodně tedy držte palce!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 62
Bilance: 24 – 8 – 2 – 3 – 25
Skóre: 182:170
Poslední vzájemné setkání nabídlo parádní hokej. Tygři Oceláře přetlačili poměrem 5:3 a v utkání navíc vítězně debutoval Jaroslav Janus.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner