Mládežnický hokej

Draft CHL: Kluby si zajistily práva na Krále a Bartoviče

Liberec - Tradičně hned po nejsledovanějším draftu NHL si vybírají nové hráče také kluby z kanadských juniorských soutěží. Na 50. místě zaznělo jméno Adama Krále, ještě o osm příček výše se umístil bývalý Tygr Adrien Bartovič.

Potvrdilo se, že na draftu CHL je o české hráče tradičně velký zájem, znovu byli nejvíce zastoupenou evropskou národností. Draftovaných jich bylo celkem 23, což je o pět méně než v loňském rekordním roce.

Na draftu měli své zastoupení i Bílí Tygři, na 50. pozici si totiž Swift Current Broncos zajistili práva na obránce Adama Krále. Zajímavé je, že stejný klub si na draftu před dvěma lety vybral dalšího tygřího beka Jakuba Dvořáka.

Klub z města Swift Current patří mezi nejtradičnější účastníky juniorské Western Hockey League, jehož kádrem dříve prošla i jména jako Joe Sakic, Brian Trottier, Ken Baumgartner i jedna z legend Bílých Tygrů – brankář Milan Hnilička!

Na 42. místě draftu se umístil útočník Adrien Bartovič, který před dvěma lety odešel z Liberce do akademie švédského Malmö. V minulém ročníku dvakrát nastoupil i ve slovenské nejvyšší mužské soutěži za Trenčín.

Syn někdejšího dlouholetého libereckého útočníka Milana Bartoviče padl do oka zástupcům organizace Brantford Bulldogs, jež figuruje v Ontario Hockey League. V minulosti se v ní objevili hráči jako Mason McTavish, Arthur Kaliyev nebo Mason Marchment.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner