Mládežnický hokej

Dorost pokračuje ve skladbě kádru. Přichází produktivní Šubin a důrazný Pufr

Liberec - Tygří dorost potvrzuje další nová jména na své soupisce. Útočné řady posílí Jan Šubin, který vynikal v akademii Rytířů Kladno. Obrana se zas bude moci spolehnout na služby z Tábora přicházejícího Antonína Pufra.

Jan Šubin přichází s pověstí produktivního forvarda, který navíc disponuje zajímavými fyzickými parametry.

Vytáhlý útočník přichází z mládeže kladenských Rytířů, kde už vloni nakoukl i do dorostu. Především ovšem působil v týmu deváté třídy, kde měl dominantní roli. Ve 27 duelech si připsal bilanci 17+29, překonal tedy průměr bodu a půl na zápas. Zajímavé také je, že se Šubin v kádru Středočeského kraje stal nejlepším střelcem lednového MČR krajů, když se trefil sedmkrát. Korunu střelců si přitom podělil se svým novým spoluhráčem, libereckým Matějem Kučerou!

Komentář hlavního trenéra U17 Vojtěcha Fialy
V Honzovi vidíme do budoucna útočníka s potenciálem velkého hráčského růstu, je to všestranně sportovně vybavený hráč se zajímavými fyzickými parametry. Teď bude hlavně na jeho přístupu a pracovní morálce, aby udělal další krok, potvrdil předpoklady a předváděl výkony, kterými si o místo v naší akademii řekl.

Liberecký dorost ovšem posiluje i obranu. Z Tábora přichází Antonín Pufr, který jako hráč ročníku 2008 dorosteneckou nejvyšší soutěž stabilně hrál už v minulé sezóně.

Pufr může i díky svým propozicím nabídnout nejen fyzickou hru, ale i zajímavou hokejovou nadstavbu. Za táborský dorost si v minulém ročníku připsal solidních osmnáct kanadských bodů. V sezóně 2022/23 si v dresu Jihočeského kraje zahrál také na Olympiádě dětí a mládeže. Bílí Tygři sledovali Pufra už delší dobu, nyní se z jihu Čech přesouvá na sever.

Komentář hlavního trenéra U17 Vojtěcha Fialy
Tonda jako obránce ročníku 2008 přináší zkušenosti s kategorií U17 a solidní fyzické parametry, které budou pro náš mladý tým nezbytné. Jeho sportovní kvality jsme evidovali už v kategorii U15 nebo v minulé sezóně v dorostu. Tonda nám navíc skvěle zapadl i po charakterové stránce. Těšíme se na jeho další progres.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner