Preview k zápasu

Extraliga startuje! Tygři zahájí základní část v Brně

Liberec – Čekání je definitivně u konce! Česká nejvyšší soutěž rozjede nový ročník úterním duelem mezi Spartou a Třincem, o den později již půjde do akce také Liberec a zbytek ligy. Severočeši tentokrát začnou venku. První ostrý zápas sezóny začne na ledě Brna ve středečních 18:00!

Před startem

Liberečtí hokejisté mají za sebou zajímavé přípravné období. Nejvíce se jim totiž dařilo na turnaji ve Švýcarsku, kde se postavili nejlepším tamním klubům. Poradili si s Lausanne i Fribourgem a utkání s Ajoie bylo kvůli mlze přerušeno ve chvíli, kdy byli Tygři ve vedení. Zato proti českým celkům se šelmám nedařilo a prohrály dvojzápasy s Litvínovem i Kladnem.

Tomáš Filippi před začátkem sezóny
Je jedno, proti komu hrajeme, budeme do toho chtít dát všechnu bojovnost a hrát co nejlépe týmově. Favorité na titul jsou sice jiní, my tu ale rozhodně nejsme od toho, abychom hráli druhé housle.

Kometa rovněž okusila mix přátelských utkání s domácími i zahraničním mužstvy, a nakonec přípravu zakončila s bilancí tří výher a pěti proher. Stejně jako Tygři ale půjde do nového ročníku s nemalými ambicemi. Do svých řad tak přivedla útočníky Tomáše Rachůnka, Hynka Zohornu nebo Roberta Říčku. Citelná naopak může být ztráta obránce Daniela Gazdy a střelce Steva Mosese. Řešit muselo Brno i obsazení brankoviště, v němž se Dominika Furcha pokusí nahradit Gašper Krošelj. Jak si tým z jižní Moravy povede v následujícím ročníku?

Koho sledovat

Do prvního mistrovského zápasu nastoupí za Liberec po svém návratu Radim Šimek. Zkušený obránce strávil sedm let v zámoří a nyní bude opět hájit naše barvy. Svůj doposud poslední duel za Tygry odehrál shodou okolností proti Kometě, a to ve finále extraligy 2017.

Comeback do svého mužstva hlásí také Hynek Zohorna, jenž se do Brna vrací po šesti letech v zahraničí. Poslední tři roky podával ve švédském Oskarshamnu stabilní výkony. Jak se mu povede v české soutěži?

Poprvé o body

Jednotlivé týmy celý srpen a začátek září hrály přípravná střetnutí, na tréninku ladily vše potřebné a na přestupovém trhu ještě na poslední chvíli posilovaly kádr. Toto období ovšem nyní končí, teď už se bude hrát o body do tabulky. Pouť novým ročníkem zahájí svěřenci Filipa Pešána na horkém brněnském ledě, kde je hned na úvod čeká těžká zkouška. V prvním kole, a rovněž venku, se přitom s Kometou utkali naposledy před osmi lety.

Trenér Pešán před startem sezóny
Každý by rád dobře vstoupil do základní části, což je už trochu trapná věta. Chceme být tým, který bude nahánět špičku extraligy. Vlčáků, kteří budou chtít na nejsilnější trojici dotírat, je ale hodně.

Tygři aktuálně drží sérii pěti výher v zahajovacím duelu. Vkročí do základní části tou správnou nohou pošesté za sebou? Úvodní buly padne v brněnské Winning Group Areně ve středečních 18:00. Extraliga 2024/25 začíná!

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner