Ohlasy k zápasu

Výkon přesně odpovídal naší přípravě, radoval se po výhře Kváča

Brno/Liberec – Na úvod nové extraligové sezóny vyrazily šelmy na Moravu, kde se utkaly s Kometou. Už v sedmé minutě, po trefách Lantošiho a Faška-Rudáše, bylo na Bílých Tygrech jasně vidět, že chtějí uzmout všechny body pro sebe. Nic na tom nezměnil ani závěr, ve kterém Brňané sice snížili, vyrovnat se jim už ale nepodařilo. Velký podíl zanechal na výhře Petr Kváča, který si připsal 28 přesných zásahů.

Máte za sebou úvodní duel nového ročníku, jak jej hodnotíš?
Fantasticky, máme první tři body. Chtěli jsme úspěšně vykopnout sezónu, což se nám také podařilo a navíc venku, takže to je o to cennější. Jsme za to moc rádi.

Do posledních chvil jste drželi čisté konto, na konci jste o něj ale přišli. Nemrzí tě to?
To je prostě hokej, góly padají. Hned po utkání jsme si k tomu řekli, že to byl super výkon, ale pokud chceme být úspěšní, tak tohle se nám nesmí stávat. Obzvlášť, když celá situace nastala během naší přesilovky. Na druhou stranu nám to ukázalo, že máme do příště na čem pracovat.

Filip Pešán o zápase s Brnem
Připravovali jsme se na brejkové situace Komety, která je v nich velmi silná, ale přesto nám několikrát její hráči ujeli.

I když se v závěru dostalo Brno na dostřel, tak během klání se moc do tlaku nedostávalo. Vnímal jsi to podobně?
Ano, ten výkon přesně odpovídal tomu, jak jsme se na ně připravovali. Přípravě jsme věnovali fakt hodně. Myslím si, že to bylo celkem vidět. Od nás to bylo hodně soustředěné, týmové. Co musím také vyzdvihnout, byli jsme sami sobě čitelní, což nám pomohlo při některých závarech.

Nedávno se z tebe stal otec, jaké byly tvé poslední dny?
Už to máme všechno za sebou, za což jsme s přítelkyní vděční. Během středy navíc přijeli s malým domů, takže se těším, až se s nimi uvidím.

Budeš po cestě popohánět šoféra autobusu?
To budu a hodně. (smích)

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner