Ohlasy k zápasu

Galvas: Jsem spokojený. Důležitá je výhra, gól je jen příjemný bonus

Liberec — Jeho přestup z Olomouce byl oznámen jen pár hodin před startem zápasu s Kladnem. V něm o sobě Tomáš Galvas dal hned znát, když už v osmé minutě zvyšoval po krásném zakončení na 3:0. Jak si svůj premiérový start a trefu za Tygry užil a jak se vůbec celý přestup udál?

Jak bys utkání zhodnotil?
Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ale ve druhé třetině nás zbrzdily početní výhody, ve kterých se musíme zlepšit. Kladno pak dalo dva rychlé góly a rázem to bylo jen o jednu branku. Naštěstí jsme se ve třetí dvacetiminutovce vrátili do pohody a pohlídali jsme si výsledek.

Jak sis svoji premiéru v tygřím dresu užil?
Jsem velmi spokojený. Hlavní je, že jsme vyhráli za tři body, což jsme už potřebovali. Premiérová trefa v extralize je jen takový příjemný bonus.

Jak se vůbec celá gólová situace sehrála?
Chtěl jsem podpořit útok, Oscar tam byl tak, že mi mohl nádherně přihrát a na mně pak bylo jen dobře zakončit do bekhendu.

Už víš kolik tě to bude stát?
Určitě tam budu muset nějakou korunu hodit, Jarda Vlach jako pokladník mi to jistě naúčtuje.

Filip Pešán o Tomáši Galvasovi
Je to velmi kreativní a mladý obránce, který se nebojí hrát. V trénincích pracuje tvrdě a myslím, že program, který jsme mu nabídli, je důvod, proč ho vidíme v Liberci.

Kdo v kabině ti nejvíce pomáhá s adaptací na nové prostředí?
Všichni. Hlavně Michal Birner jako kapitán jde hodně příkladem všem klukům. Ten mi asi pomohl nejvíce.

S kým vším jsi konzultoval rozhodnutí o přestupu?
Samozřejmě s celou rodinou, všichni k tomu měli co říct. Všechny názory jsme si poslechl a podle nich jsem učinil.

Jak se celý přestup udál?
Od Liberce jsem měl nabídku už v létě, ale v tu dobu jsem ještě zvažoval zahraničí. Nakonec jsem ale dal přednost české cestě před tou zahraniční. Zázemí a trenéři tu jsou na vysoké úrovni. Obecně je pro mě Liberec lepší štací pro rozvoj.

Měl prsty v tvém přestupu Boris Žabka?
Hlavně jsem to řešil s trenérem Pešánem. Borise znám z Olomouce, nejvíce k mému transferu ale přispěl právě Filip, který mi to tady celé ukázal.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner