Ohlasy k zápasu

Hattrick samozřejmě těší, primární ale byla výhra, říká Faško-Rudáš

Liberec — V utkání 17. kola české extraligy si Tygři vyšlápli na momentálně druhý tým tabulky, když Vervu porazili 5:2. Hned o tři liberecké góly se postaral jeden muž. Tím je Martin Faško-Rudáš, jenž vstřelil svůj premiérový hattrick v seniorské kariéře. Jak tento svůj významný počin oslaví a kde si vystaví památný puk?

Vstřelil jsi svůj první hattrick v extralize a to se nestává každý den. Jak si to užíváš?
Ještě jsem si to úplně užít nestihl, ale rozhodně to mám v plánu. Nesmím na to ale myslet moc dlouho, protože za dva dny zase hrajeme a pak následuje reprezentační pauza. Oslavím to tak v rámci možností.

Proti silnému týmu jako Litvínov to navíc potěší o to víc...
My jsme hlavně měli cíl vyhrát obě utkání před přestávkou. První krok jsme učinili, ještě musíme být podobně úspěšní i na Kladně. Porážka druhého týmu v tabulce určitě potěší. Myslím, že nás to nakopne a bude to jen a jen lepší.

Doufal jsi v závěru, že tě trenér pošle na poslední vteřiny, abys mohl zaútočit na hattrick?
Popravdě jsem na to vůbec nemyslel. Chtěl jsem si hlavně splnit svoje úkoly na ledě, třetí gól je jen bonus.

Jakub Rychlovský o Martinu Faško-Rudášovi
Každý zápas se tlačí do brány a nyní byl za svou práci odměněn. Hraje se mi s ním parádně, jsem za něj strašně rád. Takovému klukovi to nejde nepřát.

Skóre jsi otevřel zakončením pohledné kombinace při přesilovce. V těch se ale letos trápíte. Co právě tam bylo jinak?
Filíny s Vlašákem to tam skvěle sehráli a všechno to bylo v podstatě z první. Při početní výhodě jsme zrychlili a snad to bude takhle klapat i nadále.

Vaše formace působí dost dominantně. Co za tím stojí?
My s Rychlasem jsme tam od toho, abychom dodali rychlost a vybojovali co nejvíce puků a Filíny tomu celému dodává myšlenku. Všichni tři jsme si sedli, máme mezi sebou výbornou chemii. Zatím to funguje a věřím, že to tak bude i nadále.

Máš už pro puk doma přichystané nějaké místo?
Přijde do mé vitrínky, kde mám všechny podobně cenné předměty.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner