Ohlasy k zápasu

Ján Lašák: Snad naši fanoušci vytvoří skvělou atmosféru i na Spartě!

Liberec - Pro Jána Lašáka nebyl druhý finálový duel se Spartou nijak jednoduchý. Přestože se jednalo o nechytatelné situace, inkasoval hned z prvních větších šancí soupeře. "V tu chvíli jsem se cítil jako blbec," usmívá se. Pak se ale rozchytal k vynikajícímu výkonu, kterým pomohl Tygrům k výhře 4:2.

Byl ve hře obou týmů oproti čtvrtku vůbec nějaký rozdíl?
Bylo to velmi podobné. Rozdíl byl akorát v tom, že zatímco oni otočili průběh zápasu ve čtvrtek, nám se to povedlo v pátek. Jinak se ukázalo, že bude série nejspíš opravdu nesmírně vyrovnaná.

Ve druhém utkání po předchozí prohře šlo o hodně, že?
Jsem rád, že se nám podařilo zvítězit, bylo to velmi těžké. Sparta je opravdu špičkový soupeř. Bude to boj až do konce série a všechny zápasy budou velmi vysilující. Výhra ve druhém zápase byla pro nás velmi důležitá. Kdyby se na Spartu jelo za stavu 0:2, bylo by to nesmírně těžké. Teď se hraje jakoby na tři vítězné zápasy a Sparta má výhodu domácího prostředí, ale vše je otevřené.

Dostali jste velmi laciné góly, domlouval jsi nějak svým spoluhráčům?
Nemám ve zvyku tohle řešit. Jsem tu od toho, abych chytal puky, ne abych klukům říkal, kde udělali chybu. Přiznávám však, že jsem se v tu chvíli cítil hrozně. Začali jsme totiž skvěle, měli jsme nějakých deset střel, oni na mě dvakrát šli a byly z toho dva góly. Cítil jsem se tam jako blbec. Pro brankáře je velmi těžké takové situace zvládnout, hlavně tam jsou pro vás důležité nějaké zkušenosti. Naštěstí jsme se dokázali i jako celý tým zvednout.

Přímo před tebou došlo ke střetu, po němž byl po souboji s Lukášem Dernerem vyloučen s trestem ve hře hostující Klimek. Viděl jsi ji?
Abych se přiznal, neviděl jsem to. Asi to byla nějaká karma, když z toho byl rozhodující gól! (smích) Ale ne, takové střety a emoce zkrátka k hokeji a zejména k play-off patří. Neviděl jsem to, takže to nechci nějak posuzovat. Lukáš dohrál zápas, což je důležité, nestalo se mu nic vážného.

Ján Lašák

Tentokrát rozhodla právě přesilová hra, bude proměňování těchto situací klíčové i v celé sérii?
To je jedna z klíčových věcí. Mají špičkové hráče, kteří dokáží přesilovky proměňovat, ale to samé platí i o nás. Přesně takové situace mohou rozhodovat, ale to platí i v dalších sportech. Musíme hlavně hrát v pěti. Myslím si, že jsme při stejném počtu hráčů byli malinko lepší, ale to mohlo také být domácím prostředím. Uvidíme, co bude na Spartě.

Na konci byl soupeř blízko vyrovnání, zatrnulo ti?
Byla tam střela skoro do prázdné branky, která letěla do vzduchu. Snažil jsem se po ní natáhnout, ale naštěstí skončila nad. Musím se přiznat, že jsem se bál, že by mohl puk skončit v bráně. Díky bohu jsme závěr zápasu ubojovali a zvládli, i díky skvělé obraně. Každý bojoval za tým.

Zejména ve druhé části první třetiny vás soupeř přehrával, co jste si říkali před druhou třetinou?
Věděli jsme, že když budeme hrát aktivně, úspěch může přijít. Bylo potřeba hrát trpělivě. Trenér se k tomu v kabině vyjádřil a my si to dokázali vzít k srdci.

Co nyní čekáš od dvojice utkání v Praze?
Hlavně bych chtěl pozvat všechny naše fanoušky na Spartu. Doufám, že vytvoří co nejlepší atmosféru a budou nás tlačit dopředu. Věřím, že to společně můžeme zvládnout!

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec