Ohlasy k zápasu

Nechtěli jsme propadat panice, řekl Řepík. Svým gólem pak nastartoval obrat

L i b e r e c – Krátce po polovině zápasu napřáhl na pravém kruhu a se štěstím procedil kotouč skrz výstroj sparťanského brankáře Pöpperleho. Trefa Michala Řepíka na 2:2 byla v druhém finále klíčová, Tygři později vstřelili ještě další dva góly a vyrovnali sérii. "Nesmírně důležitá výhra," ulevil si zkušený útočník.

Těžký zápas na psychiku, že?
Určitě. Chtěli jsme se vrátit do série, což se nám naštěstí podařilo. Bude to ještě hodně těžké. Sešly se dva dobré týmy a předpokládám, že podobně budou zápasy vypadat až do konce.

Jak moc je důležité, že jste Spartě nedovolili odskočit do vedení 2:0 v sérii?
Jo, hodně. Kdybychom jeli do Prahy za stavu 0:2, tak by byl soupeř na koni. To se naštěstí nestalo. Pořád nás však čeká hodně práce. Teď jedeme ven a před svými fanoušky bude pod tlakem zase Sparta. Chceme tam samozřejmě vyhrát oba zápasy, ale nečeká nás nic jednoduchého.

Cítili jste, že to byl od vás lepší výkon než ve čtvrtek?
V prvním zápase jsme začali dobře, jenže Sparta nám pak dala góly a my jsme zbytečně bláznili. I teď byla pasáž, kdy byla o něco lepší, ale my jsme byli schopní dostat se zpět do tempa. Víme, že máme stejně silný tým jako oni. Budou rozhodovat chybičky.

Michal Birner

Co zaznělo v kabině po první třetině, kterou jste po dvou rychlých gólech prohráli 1:2?
Snažili jsme se být v klidu. Něco jsme si k tomu řekli, ale nechtěli jsme propadat panice. Pak nám pomohly dva góly a třetí třetinu už jsme kontrolovali.

Podílel ses na důležitém vyrovnání. Nenapadlo tě jít místo střely ještě do kličky?
Dostal jsem přihrávku na křídlo a věděl jsem, že se ke mně přibližuje obránce. Mířil jsem na lapačku a brankáři to tam propadlo.

Jak jsi viděl faul Klimka na Dernera, po němž jste hráli dlouhou přesilovku?
Jasné kopnutí bruslí. Jiný trest za to Klimek asi ani nemohl očekávat. Teď je na vedení ligy, jestli to ještě zpětně posoudí.

Hrálo se znovu celkem tvrdě. Jak je těžké tak v důležitém utkání udržet nervy na uzdě?
Emoce tam jsou, je to finále. Nikdo nechce pustit ani metr. Jsou to nervy, ale myslím, že jsme to zvládli dobře.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec