Preview k zápasu

La Coupe des Bains zakončí Tygři duelem s Ajoie

Yverdon/Liberec – Svěřencům Filipa Pešána se zatím na turnaji ve Švýcarsku daří. Ze dvou zápasů mají totiž dvě výhry, což je už nyní jejich nejlepší výsledek na La Coupe des Bains. Svou bilanci mohou ještě vylepšit proti Ajoie, které vyzvou v pátek od 20:15.

Liberečtí hokejisté sice začali přípravu dvěma porážkami s Litvínovem, na turnaji ve Švýcarsku si ale počínají skvěle. V prvním utkání sice ztratili vedení 5:1 proti Lausanne, dojem ale napravili v následném prodloužení, v kterém Oscar Flynn rozhodl o končeném výsledku 6:5. Na druhý zápas si museli Severočeši z Yverdonu odskočit do Düdingenu, kde vyzvali Fribourg. Také proti němu si rychle vypracovali vysoký náskok a i tentokrát začal soupeř mocně dotahovat. Tygry ovšem uklidnil svou trefou Lukáš Derner a nakonec se náš tým mohl radovat z vítězství 6:2.

Ajoie doposud odehrálo na La Coupe des Bains jediné střetnutí. Proti Bánské Bystrici vedli hráči s drakem na dresech 2:0, jenže slovenský mančaft zvrátil vývoj utkání a zvítězil 4:2. Ajoie má tak v této přípravě stejnou bilanci jako Liberec, tedy dvě výhry a stejný počet porážek.

Lukáš Derner o zápasu s Fribourgem
Fribourg má kvalitní mančaft, minulou sezónu v jejich lize skončil druhý v základní části. Zápas jsme podle mě celkem kontrolovali. Proti Lausanne jsme ztratili vedení 5:1, tak snad jsme se z toho poučili. Jsem rád, že jsme vyhráli nad tak dobrým soupeřem.

K závěrečnému duelu na turnaji se šelmy přesunou zpět do Yverdonu. Pro oba celky přitom půjde o historicky první vzájemný střet. A zajímavý bude především pro libereckého trenéra Filipa Pešána, který Ajoie trénoval v sezóně 2022/23!

Vyhrají Tygři i potřetí a zůstanou tak na La Coupe des Bains neporaženi? Poslední zápas na švýcarském klání sehrají Liberečtí v pátek od 20:15.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 17:00 | U17
Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov
×
Odehrané v 13:30 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary