Ohlasy k zápasu

Švýcarský turnaj pro nás byl dobrý a náročný test, říká Tomáš Filippi

Yverdon/Liberec - Po urputné výhře s Lausanne 6:5 a triumfu 6:2 nad Fribourgem čekalo na Tygry mužstvo Ajoie. Na góly skromné utkání nakonec poznalo pouze jednoho střelce, a to libereckého Rayena Petrovického. Zápas však poté musel být pro slabou viditelnost, způsobenou mlhou, předčasně ukončen. „Bylo to náročné, už jen absolvovat tři utkání ve čtyřech dnech. Myslím si, že nám to jen pomůže a připraví nás to na ligu,“ hodnotí turnaj Tomáš Filippi.

Duel s Ajoie měl nakonec předčasný konec. Jak jej hodnotíš?
Je to na nic. Nejeli jsme sem úplně krátký čas v autobuse a nebyli jsme schopní ani dohrát zápas, protože na ledě nebylo nic vidět. Je to možná až trochu ponižující, ale jsem rád, že jsme všechna utkání zvládli.

Tygrům se však při jejich v pořadí třetí účasti na La Coupe des Bains podařilo poprvé nastřádat více vítězství...
Nutno podotknout, že jak Lausanne, tak Fribourg jsou jedny z top týmů švýcarské ligy. Jsme rádi, že jsme se s nimi mohli poměřit. Je to pro nás dobrý test a nastavilo nám to zrcadlo v tom, kde musíme přidat.

Turnaj se poměrně vydařil také libereckým mladíkům. Co říkáš k jejich výkonům?
Jsem za ně rád. Mají v naší organizaci vše potřebné k tomu, aby se zlepšovali. Když se jim potom daří, tak mi to dělá radost.

Celý švýcarský výjezd pro vás byl co se týče cestování a herního vytížení poměrně nabitý. Jak těžké bylo jej zvládnout z tohoto pohledu?
Podmínky, které jsme tu měly, někdy nebyly úplně ideální. Ale asi nám to stačilo, když jsme vyhráli všechny zápasy. Bylo to náročné, už jen absolvovat tři utkání ve čtyřech dnech. Myslím si, že nám to jen pomůže a připraví nás to na ligu.

Start extraligy je již za rohem. S čím jdete do závěrečné fáze přípravy?
Máme před sebou ještě dva domluvené přípravné zápasy a budeme to směřovat k začátku ligy. Chceme, aby si to vše hezky sedlo a dobře jsme to vykopli.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 17:00 | U17
Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov
×
Odehrané v 13:30 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary