Foto k zápasu

Měl jsem radost, ale pak přišel zmatek, říká Marek Zachar ke kuriózní situaci

Liberec – Bílí Tygři mají za sebou úvodní střetnutí v rámci série předkola proti Olomouci. Napínavé utkání svého vítěze po šedesáti minutách nenašlo, a tak zamířilo do prodloužení, v němž hosté rozhodli. Závěrečná perioda navíc nabídla velmi kuriózní moment, kdy byl nejdřív uznán gól Marku Zacharovi, který byl ale po následném zkoumání odvolán.

Máte za sebou urputný zápas, co jej rozhodlo?
Myslím si, že jsme byli trochu zakřiklí v útoku. Dařilo se nám hrát dobře směrem dozadu, šikovně jsme vykrývali pozice v našem obranném pásmu, ale před soupeřovou brankou to prostě nebylo ono.

Jak náročný byl duel po psychické stránce?
Bylo to hodně náročné. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, což si myslím, že bylo na ledě také vidět. Rozhodl jeden gól, který jsme bohužel nevstřelili my.

Našel bys nějaký aspekt, v čem vás soupeř zaskočil?
Ani ne, čekali jsme takový hokej. Olomouc hraje hodně urputně. Věděli jsme, že se budou hodně tlačit do brány, v osobních soubojích byli také nepříjemní. Připravovali jsme se na to, že budeme muset hrát zodpovědně před naším gólmanem, ale musíme k tomu přidat také útok.

Michal Ivan o prvním klání předkola
Hodně vyrovnaný zápas. Oba týmy hrály zodpovědně dozadu. Celou dobu se čekalo na tu jednu chybu, které soupeř bohužel využil.

Ty osobně jsi dělal velké problémy olomoucké obraně a ocitl ses i u toho inkriminovaného okamžiku. Jak jsi celou situaci viděl ze svého pohledu?
Těžko říct, mám z toho smíšené pocity. Když mi byl uznaný gól, tak jsem měl samozřejmě radost. Pak se verdikt ale změnil, tak vznikl trochu zmatek. Bohužel jsme ten duel nakonec prohráli, musíme na něj zapomenout a zítra začít zase od nuly.

Myslíš si, že puk přešel brankovou čáru?
Myslím si, že to bylo uvnitř. Bohužel netuším, jak to bylo posouzené.

Je něco, co byste si z tohoto zápasu chtěli odnést?
Určitě skvělou práci do defenzívy. King nás výborně držel, takže doufám, že si tyhle dva aspekty přeneseme do zbytku série.


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner