Preview k zápasu

Předkolo s Olomoucí startuje! Tygři začnou domácím dvojzápasem

Liberec – Základní část utekla jako voda. Nyní přichází ta nejdůležitější část sezóny, která rozhodne o držiteli mistrovského poháru. Bílí Tygři vstupují do play-off ze sedmého místa a v předkole narazí na Olomouc. První utkání sehrají na domácím ledě ve středu od 19:00, a to před kamerami ČT Sport. Druhé střetnutí na ledě Home Credit Areny odstartuje v 18:00 hned o den později! Přijďte náš tým podpořit!

Zpět na začátku

Liberečtí hokejisté to neměli v základní části jednoduché a velmi často se potýkali s výkyvy formy. I přesto se ovšem celou dobu drželi v horní polovině tabulky a až do posledních kol drželi šance na umístění v elitní čtyřce. V nabité konkurenci na ni ovšem o čtyři body nedosáhli. Do play-off tak půjdou jako sedmý nasazený celek.

Lukáš Derner o souboji s Olomoucí
Všichni víme, že je Olomouc v play-off velmi nepříjemný soupeř. Hraje hodně tvrdě, tím je podle mě pověstná. Čekám urputné boje.

Olomouc se v extraligovém žebříčku pohybovala o několik pater níž. Pravidelně však ostatní týmy přesvědčovala, že není radno ji podceňovat a že dokáže zavařit i těm největším favoritům. Kohouti si nakonec v klidu zajistili účast v předkole a vstoupí do něj z desáté příčky. Všem mužstvům se ale nyní všechny výsledky mažou a začíná se znovu od nuly!

Koho sledovat?

Tým z Podještědí má pro play-off k dispozici silnou ofenzivní zbraň. Jakub Rychlovský zažil průlomovou sezónu a s 26 góly ovládl extraligovou tabulku střelců! Minulý týden navíc ve vzájemném souboji s Olomoucí nasázel hattrick.

Díky jeho třem brankám Liberečtí zápas vyhráli, nicméně na začátku jim hodně zavářel Jakub Orsava. Zkušený forvard totiž dvěma trefami dostal svůj tým do vedení 2:0 a šelmy musely duel otáčet.

Poprvé v historii

Kohouti se zpět do české nejvyšší soutěže probojovali v roce 2014 a od té doby se s Tygry pravidelně setkávají. Až doposud se ovšem všechny vzájemné souboje odehrály pouze v rámci základní části. Letos se oba celky utkají ve vyřazovacích bojích vůbec poprvé! O to více je střet s Olomoucí nevyzpytatelný a atraktivní.

Trenér Filip Pešán před začátkem předkola

Olomouc má velmi zkušený tým s propracovaným herním systémem, který praktikují už několik let. Je to velmi těžký protivník.


Severočeši skončili v tabulce na lepší pozici, což znamená, že boje o titul začnou na domácím ledě! Série na tři vítězná utkání odstartuje v Home Credit Areně ve středečních 19:00! Druhá bitva bude následovat hned ve čtvrtek od 18:00. Play-off 2024 začíná!

KOUPIT VSTUPENKY

Program předkola

Středa 6. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc | 19:00, ČT Sport
Čtvrtek 7. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc | 18:00
Sobota 9. března: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec | 17:00

Neděle 10. března: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec (případný 4. duel) | 17:00
Úterý 12. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc (případný 5. duel) | 18:00

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner