Rozhovory

Melancon: Důvěry trenérů na přesilovkách si vážím. Na léto vyrazím opět do Kanady

Liberec — Letošní sezona pro něj byla obzvláště vydařená. Kanadský obránce T.J. Melancon si totiž ve své třetí sezoně pod Ještědem připsal hned devětatřicet bodů v devětapadesáti utkáních, čímž si vytvořil svůj osobní rekord a potvrdil roli lídra zadních řad.

Když sem v roce 2021 přicházel ze slovenského Zvolenu, byl pro běžného fanouška velkou neznámou. Během tří sezon se ale zařadil mezi nepostradatelnou součást mužstva Bílých Tygrů a málokdo by si bez něho dokázal tým představit.

O jeho důležitosti pro mužstvo hovoří statistika času na ledě při přesilovce, na níž strávil Melancon za základní část bezkonkurenčně nejvíce času ze všech libereckých obránců – necelých 181 minut. Pro představu, druhý byl z tohoto pohledu Vojtěch Budík s necelými 69 minutami. „Bylo úžasné cítit důvěru od trenérů, že mi na takové momenty věřili. Díky tomu to pro mě byla bodově výborná sezóna,“ váží si příležitosti sedmadvacetiletý Kanaďan.

Melancon pod Ještědem strávil už třetí sezonu a není tak pochyb o tom, že už se řadí mezi pevné součástky liberecké soupisky. Uplynulý ročník byl pro něj navíc v kabině o ještě o něco příjemnější, jelikož do ní přibyly dva hokejisté ze zámoří. „Poprvé za moje působení jsem tu někoho takového měl. Bylo fajn moct se pravidelně bavit anglicky,“ cení si svých severoamerických spoluhráčů.

A jaké jsou jeho plány na léto? „Odcestuji do Kanady, kde strávím nějaký čas se svojí rodinou. Pak se začnu připravovat na nadcházející ročník,“ uzavírá T.J. Melancon.


T.J. Melancon se svým defenzivním parťákem Michalem Ivanem

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner