Preview k zápasu

Moravskoslezský trip pokračuje! Liberec se utká s Třincem

Liberec – Po těsné prohře v Olomouci pokračují šelmy v tripu a míří do Třince, kde se pokusí odvrátit poslední porážku. Zápas na ledě Werk Areny začne v neděli od 15:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Stupňované napětí

Základní část pomalu odpočítává svá poslední kola a v tabulce to vře. Třinečtí už sice mají jisté místo v elitní čtyřce, boj o Prezidentskou trofej ale není zdaleka rozhodnut! Oceláři měli na druhý Hradec Králové náskok, jenže z pěti posledních zápasů tři prohráli a dali tak Východočechům šanci se znovu dotáhnout. Slezané za Mountfieldem ale zaostávají pouze o skóre a proti Tygrům tak budou hrát o velmi důležité body!

Tygři měli po výhře ve Vítkovicích týden volno a mohli se tak pořádně připravit na závěrečný sprint. I oni totiž stále nemají ve vyrovnaném středu tabulky nic jistého a čeká je ještě tuhá bitva o co nejvýhodnější pozici do jarního play-off. V posledním utkání však svěřenci trenéra Patrika Augusty zaváhali, když padli v prodloužení na ledě Olomouce.

Jan Ordoš o utkání v Olomouci
Dotáhli jsme se za stavu 0:2, což je v Olomouci vždycky hodně těžké. Věděli jsme, že domácí budou urputně bránit. Škoda toho gólu v prodloužení.

Koho sledovat

V posledním zápasu na ledě Olomouce znovu potvrdili svou formu útočníci s druhého útoku, konkrétně Jan Ordoš a Marek Zachar. Ve třetí třetině totiž svými góly zařídili vyrovnání a měli tak lví podíl na zisku důležitého bodu.

Z třineckého kádru se poté vyplatí sledovat forvarda Martina Bakoše. Střelec zlatého libereckého gólu z play-off 2016 ohlásil návrat do extraligy a poprvé nastoupí proti Tygrům v roli soupeře.

Venkovní série

Střetnutí v Třinci bude předposlední ze série pěti venkovních duelů, které Severočeši absolvují v průběhu února. Z hřišť soupeřů si v rámci této šňůry odvezli zatím čtyři body a v Třinci budou chtít toto konto navýšit. Nebude to ovšem nic jednoduchého, neboť Tygři ve Slezsku uspěli pouze jednou z posledních osmi utkání.

Základní část finišuje a v jejím závěru odehrají svěřenci Patrika Augusty devět zápasů během osmnácti dní! Vstoupí do této závěrečné rovinky vítězně? Zápas v Třinci začne v neděli v 15:00!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec 2:4
Branky a nahrávky: 54. J. Vlach (P. Jelínek), 60. Birner (Filippi) – 16. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 31. Miloš Roman (Martin Růžička), 56. Hrehorčák, 60. M. Daňo (Martin Růžička, Kundrátek).


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner