Ohlasy k zápasu

Musíme k tomu přistoupit zodpovědně, říká Michal Ivan ke konci základní části

Pardubice/Liberec - Start zápasu na ledě lídra z Pardubic přinesl vyrovnanou partii, od trefy Roberta Kousala před první odchodem do kabin ale měli ze hry více domácí. Jako zásadní pro další vývoj klání viděl závěr úvodní periody také bek Michal Ivan. „Myslím si, že od toho bodu už byly Pardubice lepší. Snažili jsme se s tím něco udělat ve zbylých dvou třetinách, ale pak nás podle mě předčili v jednoduchosti.“

Vstup do utkání jste měli slušný, nakonec ale duel jasně ovládlo Dynamo. Jak souboj hodnotíš?
Na začátku jsme vyrovnali a bylo to 1:1, ale potom jsme dostali dva góly po zbytečných chybách. Stejně jako ten čtvrtý na konci první třetiny. Myslím si, že od toho bodu už byly Pardubice lepší. Snažili jsme se s tím něco udělat ve zbylých dvou třetinách, ale pak nás podle mě předčili v jednoduchosti.

Předchozí tři střety s Pardubicemi byly přitom poměrně vyrovnané. Čím bylo tohle klání specifické?
Nechci říct, že by jim to tam napadalo, ale hrálo se jim pak s větší lehkostí. Dostávali se do šancí a proměňovali je. Těžko se to hodnotí, je to samozřejmě zlý výsledek. V neděli ale máme nový zápas a celý týden na to se připravit.

Branky Východočechů později přicházely z vaší útočné snahy s výsledkem něco udělat. Vnímáš to stejně?
Nechtěli jsme se zatáhnout, protože jsme před sebou měli ještě 40 minut. Chtěli jsme to zkusit. Víme, že v útoku máme kvalitu a musíme svoje šance využívat. K některým příležitostem naopak soupeře nemůžeme pouštět.

Zbývají čtyři utkání základní části. S jakými myšlenkami do finiše vstupujete?
Je třeba k tomu přistoupit zodpovědně a koncentrovaně. Musíme odehrát zápasy nejlépe jak umíme. Víme, o co hrajeme a budeme se snažit, abychom pro to udělali maximum. Chceme splnit cíl, který máme. I když to zároveň není jen v našich rukách, tak se na to nekoukáme. Jdeme zápas od zápasu a do každého vstupujeme na sto procent.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner