Preview k zápasu

Boj o elitní čtyřku v plném proudu! Vyzrají Tygři na lídra z Pardubic?

Liberec - Do závěrečné pasáže základní části vstoupili Tygři po reprezentační přestávce přímo skvěle. Kladno přehráli rozdílem třídy a získali tak důležité body, které jim mohou pomoci v boji o první čtyřku. Nyní šelmám zbývá posledních pět zápasů. Jedním z nich je i atraktivní duel s lídrem tabulky - Pardubicemi. Ten začíná na ledě Enteria Arény v nedělních 17:00 hodin.

Úspěšný návrat

První utkání po delší odmlce vyšlo Tygrům na jedničku. Kladenské Rytíře přehráli vysoce 7:2, přičemž z velké části celý duel režíroval šestibodový Tomáš Filippi. I díky tomuto výsledku se šelmy drží na děleném čtvrtém místě. Nadále ale platí, že mají Liberečané odehráno nejvíce zápasů ze všech extraligových týmů. Počty se však pomalu ale jistě srovnávají a již brzy budeme vědět, kdo automaticky postoupí do čtvrtfinále.

Také Dynamo začalo po pauze úspěšně, když nad Vítkovicemi zvítězilo 5:3. Hokejisty z Pardubic navíc boj o elitní čtyřku netrápí. Vzhledem k aktuálnímu součtu 103 bodů mají postup do čtvrtfinále již jasný. O prvenství v tabulce se ale neustále přetahují se Spartou, jež má na kontě o pouhé dva body méně.

Koho sledovat?

Liberec má momentálně celou řadu úspěšných hráčů. Kromě Tomáše Filippi, jenž s bilancí 4+2 na Kladně vyrovnal klubový rekord, se daří také Jakubovi Rychlovskému či T.J. Melanconovi. Oba tito hráči odešli z posledního duelu se čtyřmi kanadskými body.

Tomáš Filippi o pauze před utkáním v Kladně
V reprezentační přestávce jsem proležel asi čtyři dny v posteli s horečkami, takže jsem rád, že jsem se stihl dát do kupy a odpočinout si.

V pardubickém dresu se po delší pauze trefil Adam Musil, který tak ukončil svůj relativně dlouhý gólový půst. Proti Vítkovicím skóroval hned dvakrát a týmu tak mohl k výhře 5:3. Dají si Tygři pozor na mladšího bratra z dvojice Musilů?

Vyrovnané bitvy

Všechna dosavadní klání Liberce a Pardubic v této sezóně se prezentovaly vyrovnaným bojem. V prvním společném střetu přemohli Tygři Dynamo v samostatných nájezdech, následně se radovali z čisté výhry. Tu jim ale Pardubičtí v rámci třetího vzájemného zápasu oplatili porážkou. Kdo se bude radovat tentokrát? Uvidíme v neděli v 17:00 hodin!

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 1:4
Branky a nahrávky: 31. Rychlovský (A. Najman, Filippi) – 20. Sedlák (Hyka, Kaut), 47. Sedlák (Hyka, Košťálek), 57. Hyka (Paulovič), 59. Cienciala

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner