Preview k zápasu

Naváží šelmy na výhru v Boleslavi? Doma vyzvou hradecký Mountfield

Liberec - Nabitý extraligový program pokračuje a Bílí Tygři se po pátečním úspěchu v Mladé Boleslavi vrací zpět do domácího prostředí. V rámci 15. kola se pod Ještědem představí Hradec Králové, který uspěl v letošním prvním vzájemném zápase. Klání začne v nedělních 16:00 na ledě Home Credit Areny.

Zpátky na vlně

Bílí Tygři sice ztratili domácí neporazitelnost, ovšem z žádného utkání, které se hrálo v Liberc, zatím neodcházeli bez bodového zisku. V posledním zápase hraném doma svedli Tygři tvrdou bitvu, kterou rozklíčovaly až nájezdy. V nich bod navíc uzmuli hosté z Karlových Varů. V pátečním duelu si však šelmy napravily chuť, neboť uspěly na ledě Mladé Boleslavi drtivým poměrem 8:0, čímž se posunuly na sedmé místo.

Hradecký Mountfield po povedeném startu střídá prohry s výhrami. Celek Patrika Martince se po čtrnácti odehraných kolech nachází na 9. místě v tabulce Tipsport extraligy. Hradečtí v posledním duelu vyzvali brněnskou Kometu, které na domácím ledě podlehli 1:5.

Daniel Král o pátečním utkání
Už minulé zápasy jsme podle mě neodehráli špatně. Bohužel nám tam nepadaly góly. Všichni ale makali a věděli, že se to někdy musí zlomit.

Koho sledovat

Mladý forvard Jakub Rychlovský se postupně začleňuje mezi základní stavební kameny liberecké ofenzívy, což potvrdil také proti Mladé Boleslavi, které vstřelil dvě branky. Dokáže se tygří rychlík znovu prosadit?

Tahounem Hradce je slovenský mladík Oliver Okuliar, který je v dosavadním průběhu soutěže nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Za čtrnáct odehraných zápasů si připsal stejný počet kanadských bodů.

Zlepšené početní výhody

Liberečtí se v letošní sezóně velmi trápí při hře v přesilovce. Jiskru naděje vykřesal duel v Boleslavi, kde šelmy využily čtyři početní výhody z pěti. Je nutné podotknout, že Bílí Tygři do té doby využili shodný počet přesilových her jako v utkání proti Bruslařům. Hradečtí mají naopak velmi údernou hru v početní převaze. S celkovým využitím 26,67 % jim patří druhé místo v této statistice, na což si musí dát Severočeši pozor.

Jak dopadne druhý vzájemný zápas těchto dvou rivalů, kteří se střetli v loňském čtvrtfinále? To se dozvíme v nedělních 16:00 na ledě liberecké Home Credit Areny.

Poslední vzájemný duel

Mountfield Hradec Králové vs. Bílí Tygři Liberec 5:3
Branky a nahrávky: 2. Okuliar, 13. Šťastný (Perret, Okuliar), 40. Okuliar (Blain, Pavelka), 52. Jergl (Tamáši), 60. Okuliar (Jergl, Jank) – 2. Flynn (TS), 28. Flynn (Rychlovský, Melancon), 48. Birner (Bulíř)


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner