Ohlasy k zápasu

Naše obětavost zajistila, že body zůstaly doma, říká Bulíř

Liberec - Poté, co se Liberec ujal tříbrankového vedení, přišel ke konci utkání úpadek, který hradeckému soupeři umožnil téměř dotáhnout skóre. Obětavost týmu ale zajistila výsledek 5:4 pro Tygry, kteří tak potvrdili svou letošní tradici, že doma zatím vždy bodují. O detailech zápasu se rozpovídal Michal Bulíř.

Jak hodnotíš zápas, ve kterém jste potvrdili tradici, že doma zatím pokaždé bodujete?
Závěr byl z naší strany komplikovaný, soupeř pak ještě odvolal gólmana, ale obětavost týmu zajistila, že body zůstaly doma v plném počtu. Pro naše sebevědomí je dobré, že před domácím publikem bodujeme. Máme před sebou další dvě domácí utkání, ve kterých to budeme chtít potvrdit.

Poosmé v řadě jste otevírali skóre zápasu. Je to vaše taktika vlétnout na soupeře hned od začátku?
Je to jedna z věcí, kterou chceme praktikovat. S dobrým úvodem se dá utkání lépe kontrolovat. Letos jsme ale několikrát vedli o dva góly po první třetině a do vítězného konce jsme to nedotáhli. Něco jsme si k tomu řekli, začali jsme lépe plnit úkoly, a když nyní vedeme o dva góly, přistupujeme k tomu lépe, což je pak vidět i na konci duelu.

Filip Pešán o výhře nad Hradcem
Bylo to těžké utkání s kvalitním, aktivním soupeřem, který nevzdal ani tříbrankový rozdíl. Potvrdilo se, že Hradec má velmi energický tým, což nám zejména v závěru dělalo problémy.

Dodala týmu sebevědomí vysoká výhra nad Boleslaví?
Utkání v Boleslavi ani tak nebylo o tom, že jsme dali osm gólů. Bylo to spíše o stylu hry, kterým jsme se prezentovali, a to se nám vrátilo v gólech. Rozhodně nás to nakoplo.

Jak tento zápas povzbudí tebe osobně, když si z něj odnášíš bilanci 1+1?
Povzbudí mě to hodně. S jedním gólem na kontě se mi nehrálo moc dobře a v poslední době to i dost sžíralo mou psychiku. Věřím, že moje sebevědomí teď zase trochu naroste.

Momentálně vás v útoku trápí marodka, je tedy velmi pozitivní, že Michal Birner už je zpět…
Původní plán byl, že se Michal vrátí po reprezentační přestávce, je tedy skvělé, že se to tak urychlilo. Dobře potrénoval, dal tomu vše, koleno mu snad drží, a tak doufám, že nám takhle bude i nadále pomáhat.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner