Ohlasy k zápasu

Tomáš Galvas krátce o utkání s Hradcem Králové

Liberec - Šelmy přivítaly na svém ledě v rámci 15. kola extraligy soupeře z Hradce Králové. Nabuzeni přesvědčivou výhrou v pátečním derby vedli Tygři na začátku druhé třetiny již 3:0 a mohlo to vypadat, že bude průběh jasný. Soupeř z východu Čech však rozhodně nesložil zbraně a v závěru klání sahal po snížení na 4:5 minimálně po bodu. Srovnání ale již Liberec nedovolil.


Dva zápasy, šest získaných bodů, skóre 13:4, to je bilance Tygrů z tohoto víkendového programu. Po jasném triumfu v pátečním derby 8:0 si svěřenci Filipa Pešána připsali na své konto důležitou výhru proti hradeckému Mountfieldu.

Utkání se sice po značnou část vyvíjelo o poznání lépe ve prospěch Liberce, Východočeši ale trefou na 4:5 při hře bez brankáře ukázali, že ještě není rozhodnuto. Vyrovnávací gól již ale Tygři nepřipustili, a tak zůstaly všechny body na podještědské půdě.

Tomáš Galvas o posledních zápasech
V Boleslavi jsme vyhráli vysoko, takže jsme si řekli, že musíme dobře vstoupit do utkání, což se nám povedlo. Potom z toho bylo nakonec drama, naštěstí jsme to ale zvládli.

Poslední minuty třetí části ale mohly i tak rozdělováním bodů mezi týmy náramně zamíchat. „Závěr byl z naší strany komplikovaný, soupeř pak ještě odvolal gólmana, ale obětavost týmu zajistila, že body zůstaly doma v plném počtu. Pro naše sebevědomí je dobré, že před domácím publikem bodujeme," komentoval Michal Bulíř.

Vlivem početné marodky v útoku naskakovala obranná naděje českého hokeje Tomáš Galvas ve víkendových soubojích na postu křídelníka. Na této pro něj ne zas tak běžné pozici si počínal velmi obstojně a ukázal, jaký talent v něm dřímá.

Tomáš Galvas o svém nasazování v útoku
Jsem rád, že od trenérů dostávám v zápasech šanci. Teď jsme měli mimo hru nějaké útočníky, takže se mě zeptali, jestli nechci do útoku a já to samozřejmě přijmul. Chci týmu pomoct, jak můžu. Teď už bych se měl ale vrátit do obrany, je to tam pro mě lepší.

Navázat na tyto úspěchy se pokusí Tygři již v úterý, kdy je čeká od 18:00 další domácí duel. Na led Home Credit Areny zavítají HC Oceláři Třinec!

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner