Ohlasy k zápasu

Nejdůležitější utkání? Hned to následující v Chomutově, myslí si Radivojevič

L i b e r e c – Zazněla závěrečná siréna. Publikum burácí a děkuje hráčům, ti se mezitím sjíždí k Jánu Lašákovi, aby se společně zaradovali z druhého získaného bodu ve čtvrtfinálové sérii s Chomutovem. V sobotu se tygří bojovníci přesunou do sídla Pirátů, aby se o den později pokusili zopakovat tentýž vítězný scénář. "Z mého pohledu to bude důležité... nejdůležitější utkání," domnívá se Branko Radivojevič.

V prvním utkání tak trochu bojovali sami se sebou. Na rozdíl od Pirátů totiž nebyli v zápasovém laufu a chvílí trvalo, než najeli do těch starých kolejí, kterými brázdili celou základní část. Zdá se ale, jakoby si Tygři opět byli ve svých kramflecích jistí. Chomutovské Piráty přetlačili i v druhém zápase 4:1 a v sérii se ujímají vedení 2:0.

Ačkoliv stejný výsledek, průběh klání byl odlišný. Nezačali jsme špatně, akorát nám chyběl gól. Měli jsme tam několik dobrých šancí a přesilovku 5 na 3. To nás může do budoucna mrzet, protože tyhle momenty rozhodují utkání. Když nám dali gól, trochu jsme znervózněli. Pak jsme se ale vrátili – vyrovnali, dali na 2:1, což nás uklidnilo. Od tohoto momentu jsme utkání kontrolovali," popisoval ve zkratce druhé utkání jeho klíčový střelec Branko Radivojevič.

A byl to právě on, kdo se ve druhé třetině spolu s Honzou Stránským postaral o veledůležitou trefu, když si oslabení/neoslabení udělal výlet až před Kristena a kotouč za jeho záda nakonec protlačil. "Byla to těžká střela. Řekl bych, že to brankář asi ani nečekal. Šla po ledě a pak jsem to tam nějak doklepl. Rozhodně se štěstím, ale každý gól se počítá a tohle byl důležitý gól. Jsem rád, že nám pomohl k výhře," komentoval svou vyrovnávací trefu, která Tygry nakopla a Piráty zaskočila.

Ján Lašák se osvěžuje Stav 1:1 s sebou přinesl nové emoce a přišla i nová vyloučení, kterých podle Branka bylo až příliš. "Dneska jsme byli nedisciplinovaní, musíme to udržet na uzdě. Bylo tam zbytečně moc vyloučených, stojí to dost sil a dost kluků se pak ani nedostane do tempa. Musíme na disciplíně zapracovat," zavelel slovenský forvard, který kromě nedisciplinovanosti žehral i na neschopnost proměnit dvojnásobnou přesilovku.

"Stalo se nám to v prvním i druhém utkání. To jsou momenty, které zápasy rozhodují, musíme na tom zapracovat. Nemůže se nám stát, že nedáme gól," kroutil hlavou Radivojevič. Kdyby však mělo platit nepsané hokejové pravidlo, že kdo nedá v přesilovce 5 na 3, nemůže vyhrát, zůstalo by dnešní utkání bez vítěze. Ani Piráti se totiž při bezmála minutové dvojnásobné přesilovce neprosadili.

Byli to Liberečtí, kdo utkání nakonec ukočírovali a po zásluze zvítězili. Do Chomutova tak odjíždějí s psychickou výhodou, zároveň však vidinou velmi těžkých klání. "Z mého pohledu nás čeká velmi důležité, zatím určitě nejdůležitější utkání. Máme na to ho vyhrát. V sezóně jsme venku vyhrávali často, takže věřím, že to zvládneme. Bude to těžké. Jim už jde o všechno a dají do toho všechno. Musíme se na to připravit. Kvalita tu je. Když budeme hrát naši hru, dotáhneme to a vyhrajeme třetí zápas," doufá Radivojevič.

Třetí vzájemné klání je na programu v neděli. Před ním bude ve dvou dnech volna program Pešánových svěřenců následující: "V pátek máme dobrovolný trénink, myslím, že hodně z nás tu únavu přijde vybruslit nebo vycvičit. V sobotu si dáme dobrý trénink, přesuneme se do Chomutova, připravíme taktiku a půjdeme na ně!" zakončil odhodlaně Radivojevič.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner