Reportáž

Obrat z hokejové říše snů! Starší dorost v závěru otočil zdánlivě ztracený zápas s Pardubicemi

Liberec - To se povedlo! Starší dorostenci prohrávali v utkání s Pardubicemi už o dvě branky, nicméně díky famóznímu obratu v závěrečné periodě vyválčili cenné tři body. Ty vystřelil Kudrnovu výběru minutu před koncem Martin Maťátko.

Liberečtí i jejich východočeští soupeři měli před utkáním velkou motivaci zvítězit. Zatímco Pardubice bojují o samotné čelo divize střed, Tygři by případnou výhrou jen pojistili svou pozici v elitní čtyřce, a zvýšili tak naděje na přímý postup do play-off.

První velikou šanci si však vypracovalo Dynamo. Ira se trestuhodně nechal Černým obrat o kotouč za vlastní bránou a pardubický útočník ihned nahrával před bránu najíždějícímu Rozlílkovi. Ten zkusil vypálit z první, ale Novák jeho nebezpečnou střelu dokázal zlikvidovat a poradil si i s následující dorážkou. Na druhé straně nepřekonal Kulicha z bezprostřední blízkosti Piroutek, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Na co nestačilo celých dvacet minut, povedlo se Pardubickým po čtyřiačtyřiceti sekundách druhého dějství. Do přečíslení tři na jednoho vyrazili Chára, Černý a Filip Koffer, který smrtící brejk zakončil ranou přesně mezi Novákovy betony.

Libereckým v prostřední části pomohla dokonce i branková konstrukce, když puk z hole Černého orazítkoval pouze tyč. Zanedlouho už ale Nováka nezachránilo nic. Černý tentokrát nabil Ondřeji Matýsovi, který v klidu zamířil a nechytatelnou ranou nedal strážci severočeské svatyně šanci.

Trenér Jiří Kudrna o obratu z 0:2 na 3:2 a morálce mužstva po páteční prohře v Mladé Boleslavi

"Poslední dobou se nám zdá, že se nám trochu hůře střílejí branky. Soupeř se dostal do dvoubrankového vedení, a že se nám to povedlo otočit svědčí o tom, jací jsou kluci dříči. My jsme jako trenéři rádi, že nesklopili hlavy a rvali se o vítězství až do konce.

Myslím, že morálka špatná nebyla. Jsou to mladí kluci a rychle se oklepou. Pravda ale je, že dneska nám hodně záleželo na tom, napravit utkání s Mladou Boleslaví, i co se týká herní zodpovědnosti a enormního nasazení. Chtěli jsme zjednodušit hru. Za obrat jsme strašně rádi, a že to tým dneska tvrdě odpracoval, bereme jako bonus do následujících zápasů. "


Ve třetí části ale šelmy vstaly z mrtvých a předvedly výkon z hokejové říše snů. Všechno načal Jan Šír, který si před bránou počíhal na přesný pas Maťátka z rohu a nemilosrdně ho nasměroval za Kulicha. O vyrovnání se pak postaral tvrdým projektilem od modré kapitán Liberce Vítek Turský a rázem se začínalo od nuly.

Už už se zdálo, že šedesát minut nerozhodne a na řadu přijde prodloužení. Jenže Tygři byli proti! Pouhou minutu před koncem Ondřej Chrtek využil okénka v pardubické defenzivě a založil přečíslení tři na jednoho, na jehož konci předložil kotouč Martinu Maťátkovi, který neomylně zakončil do odkryté části hostující svatyně. Bílí Tygři poté v hektickém závěru své tři body uhájili.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Pardubice jsou těžký soupeř, který hraje v pohodě a vede tabulku. Ten zápas byl pro nás těžký. Včera se nám nepovedlo střetnutí v Mladé Boleslavi, takže jsme si s týmem řekli, že to dneska napravíme. Jsem strašně rád, že kluci celé utkání tvrdě dřeli, makali a dovedli to až do vítězného konce. Vážíme si tří cenných bodů, ale více je důležité, jak mužstvo šlo tomu vítězství naproti a chtělo ten zápas vyhrát. Je to povzbuzení do dalších zápasů, které nás ještě čekají."
Michal Mikeska
HC Dynamo Pardubice
„První dvě třetiny byly v naší režii, měli jsme hru pod kontrolou a šli si za svým. V závěrečné třetině se staly věci, které nepochopím. Dneska jsme měli vyhrát, ale pokazilo se to."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner