Ohlasy k zápasu

Patrik Augusta: Klukům gratuluji k parádní sérii. Teď už se chystáme na středu

Liberec - Konec základní části je tu. Tygři jí zakončili na pátém místě a čeká na ně tak předkolo, které odehrají proti plzeňské Škodovce. „Plzeň je nepříjemný a bruslivý soupeř,“ řekl bezprostředně po utkání s Vítkovicemi trenér Patrik Augusta.

Soustředili jste se před zápasem na postavení, za jakých okolností se dostanete na 4. místo?
Ano, měli jsme nějaké informace o pořadí, ale věděli jsme, že je to především o nás. Chtěl bych pogratulovat klukům do kabiny za tu fantastickou sérii, na kterou jsme najeli na konci základní části.

Přemýšlíte už nad předkolem?
Samozřejmě, v kabině jsem se dozvěděl, že jdeme na Plzeň (rozhovor proběhl bezprostředně po utkání s Vítkovicemi, pozn. red.). Teď je důležité se pořádně nachystat na první středeční zápas a taktické prvky budeme řešit s týmem na tréninku během pondělí a úterý.

V základní části byly duely s Plzní velmi vyrovnané, očekáváte náročnou sérii?
Všechny play-off série jsou náročné. Plzeň má velmi rychlé a bruslivé mužstvo a my se na ni nachystáme jako na každého jiného soupeře.

Petr Kváča o vítězné sérii
Určitě přišla v pravou chvíli. Před play-off byl asi nejideálnější čas, kdy mohla. Ve výsledku nejde ani tak o sérii, jako spíš o naše konstantní výkony, které jsme podávali zápas co zápas. To nás na té vlně drželo.

Dá se považovat páté místo za pozitivní výsledek, když vezmeme v potaz průběh celé sezóny?
Za mě je to parádní umístění. Liga byla letos opravdu velmi vyrovnaná a snad každý tým si prošel minimálně nějakou menší herní krizí. Nás v první polovině zastihla dlouhodobá zranění některých klíčových hráčů, ale druhá půlka soutěže byla z našeho pohledu výborná. Klukům jsem říkal, že bude rozhodovat každá maličkost, každý bod, a to bylo vidět především teď, pár kol před koncem, kdy se na obou stranách tabulky hrálo o umístění.

Zmiňoval jste marodku, ta se pomalu vyprazdňuje. Myslíte si, že na Plzeň půjdete v kompletním složení?
Vzhledem k tomu, že začíná play-off ,tak se k tomu nechci moc vyjadřovat. Věřím ale, že budeme nachystaní.

Jak jste například vnímal změnu výkonů po výměně Richarda Nedomlela, která minimálně datumově sedí na postupné zlepšování vaší formy?
Určitě to není jediná věc, která měla na výkony vliv, ale souhlasím. Vnímám tuto výměnu za velmi povedenou. Richard tím, jaký je člověk a především týmový hráč, změnil chemii v kabině a od prvních dnů byl velmi oblíbený mezi spoluhráči. Je velmi obětavý a jeho schopnost zastat se spoluhráčů ve správnou chvíli či jeho odhodlání lehat do střel nám rozhodně velmi pomohlo ve výsledném umístění.


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner