Preview k zápasu

Pod Ještěd zavítá Olomouc. Odčiní Tygři dvě porážky?

Liberec – Po nabitém programu v první polovině ledna se libereckým hokejistům dostalo trochu více oddechu a měli tak více času na přípravu na páteční utkání. V něm vyzvou tradičně nepříjemného soupeře z Olomouce. Duel odstartuje v 18:00.

Těsné porážky

Přelom prosince a ledna vyšel svěřencům trenéra Filipa Pešána na jedničku a povedenou pasáž zakončili cennou výhrou nad silným Třincem. Poté ovšem přišla těsná domácí prohra se Spartou a následně Tygři neuspěli ani ve Vítkovicích. V Ostravě byl sice Liberec střelecky aktivnější, na brankáře soupeře ale nevyzrál ani jednou a odjel domů bez bodů.

Oscar Flynn o zápasu s Vítkovicemi
Bylo to bojovné utkání. Rozhodly dva góly a my měli dost šancí na to, abychom nějaký dali a přelomili to na svoji stranu. Bohužel jsme v některých aspektech byli přepracovaní a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Olomouc je nyní v opačném rozpoložení. V nedělním kole nejdříve urvala dva body za výhru prodloužení proti Hradci Králové. Ve středu následně předčila v důležitém souboji Karlovy Vary, díky čemuž se posunula na devátou pozici v extraligové tabulce.

Koho sledovat

V utkání s Vítkovicemi se do sestavy Liberce vrátil Tomáš Galvas. Talentovaný obránce, jenž si přivezl bronzovou medaili s mistrovství světa juniorů, strávil na ledě přes 11 minut.

Střelecky Olomouc v tomto ročníku táhne Jakub Navrátil. Na svém kontě má již 11 branek a celkem 25 kanadských bodů. Pokud vydrží v nastoleném tempu, odehraje svou životní sezónu v extralize.

Vyrovnaná bilance

První vzájemné střetnutí této sezóny ovládli Liberečtí poměrem 4:1. Odveta v Olomouci ovšem dopadla lépe pro Hanáky, kteří náš tým přetlačili 3:2. Do třetího souboje tak obě mužstva vstupují s vyrovnanou bilancí, přičemž Tygři budou chtít před svými fanoušky navázat na první domácí výhru. Jejich menší výhodou je delší odpočinek. Kohouti totiž ve středu absolvovali odložené kolo z prosince, zatímco Severočeši si tento duel dohráli už minulý týden.

Bude tento fakt hrát roli? Zápas odstartuje v pátek od 18:00.

Poslední vzájemné utkání

HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec 3:2
Branky a nahrávky: 7. Klimek (Rašner, Nahodil), 8. Macuh (Kunc, Sirota), 42. Kunc – 3. Birner (Bulíř, Vlach), 48. Ivan.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner