Ohlasy k zápasu

Vůbec jsem nebyl jistý, pak se to ale zlepšilo, komentuje Král nepovedený začátek zápasu

Liberec — Po nepovedeném začátku, kdy v první minutě Tygři inkasovali proti Kohoutům dvakrát, nakonec dovedli nepříznivý vývoj otočit a zvítězit 5:2. Lví podíl na výhře má Daniel Král, jenž pochytal třiačtyřicet pokusů Olomouckých. Co mu pomohlo ustát nelehkou situaci z úvodu a poté vychytat výhru?

Začátek utkání nebyl vůbec povedený. Co se tam stalo?
Nebylo to moc příjemné. Neměli jsme dobře nastavenou hlavu na zápas a rychle se nám to vymstilo. Pomalu už jsem pokukoval po střídačce, naštěstí to ale nakonec vše dobře dopadlo.

To není vůbec jednoduché. Co si člověk řekne, aby se z takové situace nesesypal?
Těžký. Před domácím publikem prohráváte dva nula a fanoušci začali pískat po první minutě. To nebylo příjemné. Po druhém gólu jsem si vyjel z brány a pro sebe si řekl: „Buď v klidu, máš na to, chytáš dobře.“

Jak takovou situaci ustát?
Potřeboval jsem si pak sáhnout na puk, jelikož z prvních dvou střel jsem dostal dva góly. Pak jsem tam měl ne moc lehké zákroky. Z mé strany to nebylo úplně jisté. O přestávce jsem si řekl něco s trenérem gólmanů, uklidnil jsem se a pak už jsem si věřil.

Prozradíš, co ti trenér Láska radil?
Po těch dvou brankách jsem byl takový rozlítaný, nejistý. Říkal mi, ať dělám jenom jednoduché pohyby. Abych tam nebláznil. Pak to bylo lepší.

Kolem třiatřicáté minuty jsi prožil krušné chvilky v brankovišti. Jak to vypadalo z tvého pohledu?
Při prvním zákroku jsem spadnul a trefilo mě to. Pak tam byl takový závar a další tři zákroky. U toho posledního mě to trefilo do lapačky. To vypadalo pěkně, ale byla to náhoda.

Měl jsi přes čtyřicet zákroků. Kolik sil tě utkání stálo?
Popravdě to bylo dost náročné. Bylo tam dost těžkých zákroků, ale s tím musím počítat. Od druhé třetiny jsem byl dost v permanenci, ale musím říct, že jsem za to byl rád. Lepší než když na mě jde jen patnáct střel.

V dalším kole vás čeká Kometa. Proběhne speciální příprava na Stevena Mosese?
O něm mi ani moc nemluvte (směje se). Jak jsem viděl, že hrajeme s Kometou, tak jsem si hned na něj vzpomněl. Uvidíme, možná něco proběhne.


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner