Ohlasy k zápasu

Martin Faško-Rudáš krátce o obratu proti Kohoutům

Liberec – Bojovné utkání s Olomoucí se pro šelmy nevyvíjelo vůbec dobře, neboť hosté v první minutě odskočili do vedení 2:0. Parádní obrat započal ještě v rámci první dvacetiminutovky Tomáš Filippi, na kterého před polovinou střetnutí navázal Martin Faško-Rudáš. I díky jeho vyrovnávací trefě se nakonec Severočeši mohli radovat z vítězství 5:2.

Výborný vstup do duelu prožili Hanáci, kteří v 54. sekundě vedli už 2:0. Dohánění dvoubrankového náskoku soupeře nastartoval ještě v úvodním dějství Tomáš Filippi, který využil přesilovku. Vyrovnat se šelmám povedlo v 27. minutě. Únik dva na jednoho přesně zakončil Martin Faško-Rudáš po šikovném pasu od Jakuba Rychlovského.

„Nebylo to moc příjemné. Neměli jsme dobře nastavenou hlavu na zápas a rychle se nám to vymstilo. Pomalu už jsem pokukoval po střídačce, naštěstí to ale nakonec vše dobře dopadlo,“ komentoval těžký start Daniel Král.

Martin Faško-Rudáš o vývoji klání
Začátek byl strašný. První minutu jsme vůbec nezvládli. Nebyli jsme na ten začátek naladění a podle toho to taky vypadalo. Potom jsme se díky pár pobytům v útočném pásmu vrátili zpět k naší hře a dařilo se nám kontrolovat vývoj duelu.

Fantastický výkon zaznamenal také mladíček libereckého brankoviště Daniel Král. Ten sice první dvě střely Kohoutů lovil ze své sítě, pak se ale několika skvělými zásahy dostal zpět do zápasu a 45 zákroky pomohl Liberci k zisku tří bodů.

Martin Faško-Rudáš o výkonu brankáře
Jsem rád, že ho dva inkasované góly nerozhodily. Chytal opravdu famózně, hrozně nám pomohl především během oslabení v druhé třetině. Klobouk dolů před ním a moc mu za to děkujeme.

Na parádní obrat budou chtít svěřenci Filipa Pešána navázat už v neděli, kdy zamíří na led brněnské Komety. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00!

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner