Ohlasy k zápasu

Sedm bodů v pěti zápasech? Víc jsou pro mě výsledky týmu, říká Najman

Liberec - Bílí Tygři odčinili páteční prohru s Vítkovicemi a na domácím ledě porazili Olomouc 4:1. Skóre zápasu otevíral hned ve druhé minutě zápasu Adam Najman, který se stal také klíčovou postavou třetího dějství, když nahrával na vítězný gól Oscara Flynna.

Jak bys utkání zhodnotil?
Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dali jsme rychlou branku na 1:0. Do druhé třetiny byl ten vstup horší, celkově se nám moc nepovedla. Ve třetí dvacetiminutovce nám to tam napadalo a jsme moc rádi za výhru.

Kde si myslíš, že se vám podařilo strhnout zápas ve váš prospěch?
Určitě tou třetí třetinou. Vzali jsme za to lépe než v té druhé a napadaly nám tam branky.

Jak bys popsal situaci, která vedla k vítěznému gólu Oscara Flynna?
Jeli jsme dva na dva, následně Oscar jednoho jejich obránce přebruslil. Chvíli jsem přemýšlel, že budu střílet, ale v klíčovou chvíli mi tam jejich hráč dal hokejku, a tak jsem to zkusil poslat na druhou stranu na Oscara a ten to trefil parádně.

Filip Pešán o pondělním vítězství
Jsme spokojeni s výsledkem a výkonem Daniela Krále. Byl výborný, sebevědomý a dal nám šanci vyhrát. Ve druhé třetině jsme totiž vypadli úplně ze hry a zápas mohl dopadnout úplně jinak.

Doma jste zatím stále bez porážky. Je to něco, na čem byste i do budoucna chtěli stavět?
Určitě, doma chceme jednoznačně vyhrávat. Rádi bychom ale začali sbírat vítězství i z venkovních zápasů a já doufám, že tenhle zápas nás k tomu nakopne.

Zvládli jste ubránit všechny přesilovky soupeře. Může pro vás tento faktor být odrazovým můstkem pro následující zápasy?
Doufám, že ano. Pracujeme na tom každý den a víme o tom. Celkově se v této sezóně trápíme nejen na oslabení, ale i v přesilovkách. Věřím, že už se to bude jenom zlepšovat.

V posledních pěti zápasech jsi zaznamenal celkem sedm bodů. Jsi za tuto formu rád i vzhledem k tomu, že jsi ze začátku ročníku vynechal několik utkání?
Určitě, osobně mě to trošku uklidnilo. Momentálně jsou pro mě důležitější týmové body, na které se teď musíme začít soustředit.


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner