Preview k zápasu

Tygři uzavřou třetí čtvrtinu základní části. Utkají se s Plzní

Liberec – Konec základní části se začíná pomalu blížit. V rámci 39. kola přivítají Tygři soupeře ze západu Čech. V předchozích dvou vzájemných utkáních zvítězilo pokaždé hostující mužstvo. Budou tentokrát úspěšní domácí? Zápas s Plzní odstartuje v úterý od 18:00. Před úvodní buly proběhne slavnostní ceremoniál při příležitosti 1000. startu Lukáše Dernera.

Klopýtnutí

Liberečtí hokejisté si v pátek poradili na domácím ledě s Plzní, poté ovšem padli 1:4 v Brně. I přes porážku sice zůstali na pátém místě, zespodu na ně ale dotírá právě Kometa a České Budějovice. Oba týmy ztrácí na Tygry pouhý bod a mají dvě utkání k dobru. Boj o co nejlepší pozici v play-off začíná před poslední čtvrtinou základní části nabírat obrátky.

Trenér Boris Žabka o utkání v Brně
Neměli jsme sice ideální vstup do zápasu, ale zhruba od desáté minuty jsme se s tím dokázali vyrovnat i přesto, že jsme kvůli marodce nebyli v úplně ideální sestavě. Musíme tedy poděkovat celé kabině, neboť během padesáti minut utkání jsme si vytvářeli četné množství šancí, které jsme ale bohužel neproměnili.

Indiáni si minulý týden připsali dvě cenná vítězství nad Motorem a Mladou Boleslaví. Následně sice prohráli s Hradcem Králové, získali ale aspoň bod za prohru v prodloužení. V tabulce je Plzeň desátá, stále má ovšem prostor na posun do vyšších pater.

Koho sledovat

Velký zápas čeká libereckého Lukáše Dernera. Proti Plzní totiž nastoupí ke svému 1000. zápasu v extralize.

V produktivitě táhne Západočechy tuto sezónu bek. Petr Zámorský má na svém kontě 28 bodů a je třetí bodování obránců celé soutěže.

1000

Střetnutí s Plzní bude velmi speciální. Pro tygří ikonu Lukáše Dernera to totiž bude tisící duel v české nejvyšší soutěži! Tohoto milníku symbolicky dosáhne proti Škodovce, která je mimo Liberec jediným dalším týmem, za nějž zkušený bek v extralize nastoupil. Souboji s indiány tak bude předcházet slavnostní ceremoniál, více se dočtete zde.

Bude oslava zápisu do knihy rekordů vítězná? Střetnutí s indiány startuje v úterních 18:00.

Poslední vzájemné utkání

HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec 1:3
Branky a nahrávky: 38. Mertl (Pour) – 28. Melancon (Flynn, A. Najman), 46. Hawryluk (Budík, Flynn), 59. Flynn (Rychlovský, Filippi).


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner