Preview k zápasu

Tygři v souboji o čtyřku vyzvou Brno! Klíčová bitva netradičně od 17:30!

Liberec - Do konce základní části zbývají už jen dvě kola a stále není jasné, kdo se bude těšit z přímého postupu do čtvrtfinále. Ve hře zůstávají hned čtyři týmy a právě dva z nich se v pátek střetnou pod Ještědem. Důležitý souboj mezi Bílými Tygry a Kometou Brno začíná v pátečních 17:30 hodin!

Přímý souboj o čtyřku

Tygři si po domácím kolapsu s Vítkovicemi z minulého týdne napravili reputaci na Hané, odkud přivezli tři body za výsledek 5:2. Tímto gestem dali jasně najevo, že boj o čtyřku rozhodně nevzdávají a budou bojovat až do posledního kola základní části. S bodovým ziskem devětasedmdesáti bodů jsou šelmy momentálně šesté a na čtvrtou příčku ztrácí pouhé dva body.

Dávid Hrenák směrem k duelu s Kometou
Musíme se připravit nejlépe, jak umíme. Pro oba týmy to bude taková zkouška, už to musí vypadat jako play-off hokej.

Se ziskem jednaosmdesáti bodů okupuje čtvrté místo soupeř, který právě teď míří pod Ještěd - Kometa Brno. Ta v úterý, stejně jako Liberec v minulém týdnu, podlehla Vítkovicím.

Koho sledovat?

Dvaaadvacetiletý Jakub Rychlovský zažívá průlomovou sezonu a s bodovou bilancí 24+18 se v týmových statistikách drží na druhé příčce za Tomášem Filippi. Právě on řídil hattrickem výhru nad Kohouty. Bude tím, kdo pomůže týmu vybojovat přímý postup do čtvrtfinále?

Jen o dva body vyšší součet kanadských bodů má oproti libereckému Jakubovi Rychlovskému lídr Komety Jakub Flek. Ten v posledních pěti zápasech zaznamenal čtyři góly a patří mezi hlavní opory brněnského mužstva.

Klíčový duel

Kdo bude šťastlivcem, který se vyhne předkolu a postoupí přímo do čtvrtfinále stále není jasné. Ve hře jsou kromě Komety a Liberce také České Budějovice a Litvínov.

Liberec s Kometou v této sezoně zatím sváděl samé neúspěšné boje a z výhry se pokaždé radoval moravský soupeř. Skolí Tygři napočtvrté výběr Jaroslava Modrého a udrží se v boji o přímý postup? Klíčový duel začíná v pátek v 17:30. Přijďte Tygry podpořit, budou vás potřebovat!

Poslední vzájemné utkání

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 4:1
Branky a nahrávky: 4. Gazda (Marcinko, Kos), 46. Zaťovič (Ščotka, Flek), 53. Flek (Cingel), 58. Pospíšil (Holland, Marcinko) – 34. Filippi (McCoshen, Vlach).

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner