Preview k zápasu

Tygři vyráží do pirátské zátoky! Oplatí Chomutovu domácí porážku?

Liberec - V posledním zápase před reprezentační přestávkou se tygří smečka utká s chomutovskými Piráty. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se na začátku sezóny drželi na špičce tabulky, jenže poslední dobou se potýkají s poklesem formy. Dokáží toho Liberečtí využít?

Třinecká ocel roztavena

Po prohře se švédskou Frölundou v rámci osmifinále Ligy mistrů přivítali Bílí Tygři na domácím ledě silný celek druhého Třince. Svěřenci trenéra Filipa Pešána předvedli svůj zatím nejlepší výkon v této sezóně a Oceláře skolili poměrem 5:3. Utkání navíc odchytal Jaroslav Janus, který tak zažil vítěznou premiéru v tygřím dresu.

„Jsem nadmíru spokojen s výkonem týmu, s tím svým už tolik ne. Mám na čem pracovat. Ale kluci hráli jako z partesu. Už se mi dlouho nestalo, abych zažil takto zodpovědnou hru. Byl to od nich výborný výkon,“ svěřila se po utkání čerstvá posila.

V neděli vyrazí tygří smečka do Chomutova, kde se bude snažit o další důležité body. Piráti v úvodu sezóny excelovali, jenže nyní se potýkají s problémy.

Pokles formy

Chomutovští začali tento ročník skvěle. V prvních deseti kolech prohráli pouze třikrát a dlouho se drželi na samé špičce extraligové tabulky. Poté ovšem přišel pokles formy a Piráti získali z následujících devíti zápasů pouhých šest bodů.

Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se momentálně nachází na sedmém místě, přičemž mají ve vyrovnané tabulce na jedenácté Tygry náskok pouhých pěti bodů. Tým z Podkrušnohoří se bude chtít před svými fanoušky dostat zpět na vítěznou vlnu a Liberec tak nečeká vůbec jednoduché utkání.

Odplata

Motivace v utkání s Piráty Tygrům rozhodně chybět nebude. Šelmy se totiž stále nachází mimo postupové pozice a nutně potřebují bodovat na venkovním kluzišti, kde tuto sezónu zatím získaly pouhé tři body. Naše mužstvo má navíc svému nedělnímu soupeři co oplácet. Chomutov totiž jako jediný vyhrál v této sezóně na ledě Home Credit arény.

„Pokud budeme hrát jak proti Třinci, můžeme podle mě porazit kohokoliv,“ svěřil se Jaroslav Janus. Zda Liberečtí uspějí na ledě Pirátů se dozvíme již zítra, úvodní buly padne už v 15:30!

Bílí Tygři Liberec versus Piráti Chomutov

Počet zápasů: 17
Bilance: 8 – 2 – 0 – 3 - 4
Skóre: 48:34

Jak bylo již zmíněno, v posledním vzájemném utkání byli úspěšnější hráči Chomutova. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner