Preview k zápasu

Tygři vyráží na derby do Mladé Boleslavi!

Mladá Boleslav/Liberec - Po domácím dvojutkání proti západočeským celkům čeká Liberec derby na půdě Mladé Boleslavi. Naváže mužstvo Filipa Pešána na vzájemný zápas z prvního kola? Odpověď se dozvíme v pátečních 17:30.

Aktuální forma

Severočeši v předešlých pěti zápasech zaznamenali zisk pěti bodů. Z domácího duelu proti Olomouci brali Tygři všechny body po výsledku 4:1. V posledních dvou utkáních ale padli dvakrát po samostatných nájezdech s Plzní, respektive s karlovarskou Energií.

Rovněž Středočeši nemají příliš pozitivní bilanci. V předešlých pěti soubojích vybojovali pouze tři body za výhru na ledě olomoucké Mory. V tabulce jim nyní patří poslední příčka a potřebují stůj co stůj zvítězit.

Jakub Rychlovský o zápasu s energií
Znovu jsme si nepomohli v přesilovkách pět na tři, což nás v sezóně trápí. Oslabení jsme zlepšili, musíme se ještě zvednout v početních výhodách a věřím, že to bude dobré.

Koho sledovat

Útočník Martin Faško-Rudáš patří letos mezi pětici nejproduktivnějších Tygrů. V posledních dvou zápasech navíc pokaždé skóroval. Prosadí se i proti rivalovi?

Na straně Bruslařů je se ziskem dvanácti bodů nejproduktivnější Róbert Lantoši. Slovenský forvard má na kontě čtyři góly a osm asistencí.

Hra v nerovnovážném stavu

Liberečtí hokejisté zaznamenali v posledních dvou duelech zlepšenou hru v oslabení, když v něm inkasovali pouze jednou. Proti Mladé Boleslavi je ovšem čeká těžká zkouška, jelikož Středočeši disponují letos nejlepší přesilovkou v lize s úspěšností nad 33 %. Disciplína tak může hrát v pátečním střetnutí velmi důležitou roli.

První letošní derby ovládli Tygři. Jak dopadne to druhé? Souboj s Bruslaři odstartuje ve Ško-Energo Areně v 17:30!

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec vs. BK Mladá Boleslav 4:3
Branky a nahrávky: 14. Faško-Rudáš (Budík, Ivan), 25. Filippi (Faško-Rudáš), 46. Melancon (Filippi, Flynn), 59. Vlach (Flynn, Faško-Rudáš) – 10. Lantoši (Aaltonen, Pyrochta), 38. Aaltonen (Järvinen, Bernad), 40. Pyrochta (Aaltonen)

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
Pilsen Wolves
×
Odehrané v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Bílí Tygři Liberec