Ohlasy k zápasu

Půlku zápasu jsem byl spíš jen divák, nula jde za kluky, říká Daniel Král

Mladá Boleslav/Liberec - Druhé letošní derby s sebou přineslo náramnou gólovou nadílku do mladoboleslavské branky. Celkem osm tref si mezi sebe rozdělilo šest různých střelců, premiérovou extraligovou nulou se poté zaskvěl Daniel Král. Ve svých dvaceti letech a 85 dnech se stal nejmladším brankářem v libereckém dresu, který vychytal čisté konto.

Výsledek 8:0 hovoří jasně pro Tygry. Kdy se podle tebe překlopilo derby na vaši stranu?
Půlku zápasu to podle mě bylo celkem vyrovnané. Nějaké zákroky jsem tam měl, ale zhruba od poloviny druhé třetiny kluci hráli do obrany fakt parádně. Pak jsem tam už byl spíš jen jako divák. Moje nula je hlavně velkou zásluhou kluků.

Bereš takhle vysokou výhru jako odměnu za pečlivou přípravu?
Už minulé zápasy jsme podle mě neodehráli špatně. Bohužel nám tam nepadaly góly. Všichni ale makali a věděli, že se to někdy musí zlomit. Proti Boleslavi to přišlo a dali jsme osm branek, což je nádhera.

Hned čtyři trefy jste dali v početních výhodách, jednu poté ve vlastním oslabení...
Nedostali jsme ani gól v oslabení, což je taky super. Přesilovky pořád trénujeme a snažíme se vymýšlet různé varianty. Všechno teď zapadlo do sebe a je z toho takovýhle výsledek.

Jakub Rychlovský o Výkonu Daniela Krále
King nás proti Boleslavi výborně podržel a za to mu musíme dát velký kredit. Poslední zápasy chytá parádně a drží nás. Doufám, že v tom taky bude pokračovat.

Překvapilo vás, jak byli Bruslaři v pozdější fázi klání pasivní?
Potom, co jsme jim dali více gólů, se jim nejspíš nehrálo dobře. Za stavu 0:4 už to pak je v hlavách, naopak nám se hrálo v klidu. Všichni jsme věděli, že máme náskok a nakonec to dopadlo takhle.

Byl jsi vyhlášen nejlepším hráčem utkání, k tomu navrch premiérová extraligová nula. Bude to pro tebe v kabině drahé?
Vlašák už okolo mě ještě na ledě asi čtyřikrát jezdil a křičel na mě nepěkné částky. Takže se docela obávám, kolik z toho nakonec bude.


Daniel Král při jednom ze svých úspěšných zákroků

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner