Ohlasy k zápasu

Vedení tentokrát vydrželo. Snad jsme se po Lausanne poučili, říká Derner

Düdingen/Liberec – V duelu s Lausanne ztratili Tygři vedení 5:1 a podobný průběh začínalo mít i střetnutí s Fribourgem. Ten totiž za stavu 0:4 zabral a snížil na rozdíl dvou branek. V tu chvíli ovšem vrátil Liberečanům klid na hokejky obránce Lukáš Derner, jenž se trefil parádní ranou z levého kruhu. Jak hodnotí druhé vystoupení Severočechů na La Coupe des Bains?

Vyhráli jste na La Coupe des Bains i druhé utkání, tentokrát dokonce za tři body! Jak zápas hodnotíš?
Fribourg má kvalitní mančaft, minulou sezónu v jejich lize skončil druhý v základní části. Filip nás na něj důkladně připravoval. Je to bruslivý šikovný tým, který rád drží puk. Nám to tam naštěstí napadalo. Zápas jsme podle mě celkem kontrolovali. Proti Lausanne jsme ztratili vedení 5:1, tak snad jsme se z toho poučili. Jsem rád, že jsme vyhráli nad tak dobrým soupeřem.

Oba duely měly podobný průběh. Fribourg začal dotahovat, ale ty jsi mu gólem na 5:2 sebral vítr z plachet. Byl to zlomový moment?
Po první třetině jsme čekali, že na nás vlétnou, což se přesně stalo. Začali víc forčekovat a dohrávat souboje. Něco s tím výsledkem museli udělat. Týmy ze Švýcarska jsou houževnaté a hrají do poslední minuty. O tom jsme se minulý zápas přesvědčili. Jestli to byl klíčový okamžik nevím, my se snažili hrát pořád svoji hru.

Už ve svém druhém letošním zápase jsi zaznamenal gólovou trefu. Cítíš se po letní pauze dobře?
Abych pravdu řekl, na začátku utkání mi vždycky chvíli trvá, než se do toho dostanu. Bavil jsem se Michalem Birnerem, jestli to je v tomto věku normální (smích). Kanadské body mě teď ale moc nezajímají. Pro mě je důležité, abych byl 18. září připraven na extraligu.

Na turnaj s vámi přijela i řada mladých hráčů. Co zatím říkáš na jejich výkony?
Kluci hrají výborně. Z pohledu obránce se mi líbil Pavel Průšek (proti Fribourgu premiéra za „A“ tým, pozn. red.). Chtěl hrát s pukem a podal dobrý výkon. Je fajn, že si to mlaďasové takhle zkusí a zjistí, co dospělý hokej obnáší. V kariéře jim to může jen pomoct.



Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 17:00 | U17
Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov
×
Odehrané v 13:30 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary