Preview k zápasu

La Coupe de Bains pokračuje. Druhou výhru budou Tygři hledat proti Fribourgu

Yverdon/Liberec – Po jednodenní přestávce pokračuje po Severočechy turnaj La Coupe des Bains. Ve druhém utkání se střetnou s týmem HC Fribourg-Gottéron, který vyzvou ve čtvrtek od 19:30 v Düdingenu.


Zatímco před rokem si Tygři na švýcarském turnaji nepřipsali jediný bod, letos začali výhrou. V přestřelce s Lausanne v jednu chvíli vedli už 5:1, jenže vicemistr tamní soutěže prokázal své kvality a skóre vyrovnal. Následné prodloužení rozhodl Oscar Flynn, jenž šelmám vystřelil první výhru v této přípravě!

Utkání nabídlo hned několik zajímavých příběhů. Mladíci Radim Handl a David Rozsíval totiž poprvé nastoupili za liberecký „A“ tým a při své premiéře oba rovnou vstřelili i první branku! Svůj úvodní zářez na pažbě v tygřím dresu si připsal rovněž i kanadský forvard Christian Thomas.

Radim Handl o duelu s Lausanne
Lausanne má zkušený a hodně bruslivý tým. Rozhodně jsme si nemysleli, že by to za stavu 1:5 zabalili. Bylo to vyhecované, hrál se podle mě dobrý hokej. Máme mladý tým, takže se možná projevila nezkušenost.

Dobrý vstup do turnaje za sebou mají i hokejisté z Fribourgu. Banské Bystrici nadělili tři branky a i díky bezchybnému výkonu desetinásobného účastníka mistrovství světa Reta Berry si tak dokráčeli k pohodlné výhře 3:0. Tou vyrovnali svou bilanci v letošní přípravě, která se skládá ze dvou výher a dvou proher. Z českého pohledu je zajímavé, že jeden nezdar přišel proti Vítkovicím.

Napodobí šelmy svého českého konkurenta a uzmou si rovnou druhé vítězství přípravy? Úvodní buly padne ve čtvrtečních 19:30 v Düdingenu – přibližně 60 kilometrů na východ od hlavního dějiště turnaje Yverdonu.


Marek Zachar v prvním utkání proti Lausanne

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Kometa Brno
Bílí Tygři Liberec