Aktuální zprávy

Zářijové momenty: Klubový rekord i první Dernerova trefa

Liberec – V září nezačíná pouze škola, nýbrž i různé sportovní soutěže. Mezi nimi pochopitelně figurovala také hokejová extraliga, která letos svým rozlosováním připravila týmům opravdu náročný start. V úvodních dvou týdnech nové sezóny odehráli Tygři rovnou šest duelů! Jaké top momenty nabídl úvodní měsíc ročníku 2024/25?

Návrat Radima Šimka

Radim Šimek patřil mezi nejzvučnější letní posily Liberce. V prvním kole proti Kometě nastoupil do prvního ostrého zápasu za Tygry po sedmi letech, které strávil v zámoří. Zajímavé je, že své poslední utkání za Severočechy odehrál rovněž na brněnském ledě, a to ve finále play-off 2017. Další duely ale bohužel zkušený bek zatím nepřidal kvůli zranění.

Nový rekordman

V utkání s Litvínovem si Tomáš Filippi připsal asistenci na gól Martina Faško-Rudáše, a zapsal se tak do klubových dějin! Jednalo se totiž o jeho 332. kanadský bod v tygřím dresu, čímž překonal legendárního Petra Nedvěda a stal se nejproduktivnějším hráčem v historii klubu! Více o tomto milníku se dočtete v tomto článku.

Sváteční střelec

Hned v následujícím střetnutí s Plzní se poté bodově prosadil naopak velmi sváteční střelec. Lukáš Derner ve druhé třetině skvěle podpořil útok a z hranice brankoviště usměrnil do sítě přihrávku Martina Faško-Rudáše. Tato trefa znamenala nejen vyrovnání na 1:1, ale také Dernerovu první trefu v základní části po 609 dnech!


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner