Karta hráče

Fotografie není přiložena1 Daniel Král
Petr Wiencek
Petr Wiencek
útočník
Narozen10. 3. 1998
Výška177 cm
Váha65 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Talentovaný útočník Petr Wiencek se narodil 10. března 1998 v severočeské metropoli, tedy v Liberci. V klubu Bílých Tygrů také začal s hokejem, a tak se tedy řadí mezi hráče, kteří působí v Liberci už od začátku své kariéry. Už v sezóně 2011/12 se poprvé ukázal v mladším dorostu ,,B“, přestože věkem patřil ještě do žákovských kategorií.

O rok později už se v na pevno prosadil do prvního týmu mladších dorostenců, za který odehrál 28 utkání. V tomto ročníku se ještě v nejmladší akademické kategorii rozkoukával. V sezóně 2013/14 se už zařadil mezi opory mužstva, navíc nastoupil i ke dvěma zápasům za SDO. V tom výběru figuroval i v následujících dvou letech.

Jako uragán vlétl Wiencek mezi juniory. Hned ve svém druhém duelu v královské kategorii vsítil hattrick a v nadstandardním tempu sbírání kanadských bodů pokračoval. Jeho konečný součet zastavil na čísle 28, celkově však Petr na konci sezóny smutnil. Jeho tým totiž nepostoupil do play-off. Těšit ho naopak mohlo pět startů ve WSM lize za Benátky nad Jizerou.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner