Rozhovory

Vysoká výhra nad Spartou byla pro naše sebevědomí důležitá, tvrdí třígolový Petr Wiencek

Liberec – Útočník juniorů Petr Wiencek si v sobotním utkání proti Spartě připsal svůj první hattrick v dresu nejvyšší mládežnické kategorie a po dvou kolech je na děleném prvním místě v tabulce střelců. Zápas se Spartou podle něj rozhodl oddechový čas, který si trenéři vyžádali už ve druhé třetině.

Poprvé se Petr Wiencek prosadil už v páté minutě utkání, když úspěšně narušil rozehrávku soupeře za jeho bránou, vybruslil před ní a nikým neohrožený překonal brankáře Sparty. Druhou trefu si připsal po oddechovém čase jeho mužstva ve druhé třetině. Pro svěřence trenéra Jiruše to byla velmi důležitá branka, neboť Tygři v tu chvíli prohrávali 1:2 a nacházeli se pod mírným tlakem.

Svůj poslední zásah si útočník s číslem 23 ponechal až na samý závěr. Mezitím ještě přihrál na branku Tomáše Nezbedy. Pět vteřin před koncem tečoval do sítě při přesilové hře střelu kapitána Michaela Klingera a mohl začít slavit. Střelecký úspěch navíc zaznamenal už v předchozím střetnutí proti Mladé Boleslavi a aktuálně se čtyřmi góly na svém kontě vede společně s kladenským Adamem Kalajem tabulku střelců juniroské extraligy.

Jak bys zhodnotil zápas ze svého pohledu?
Jako tým jsme hráli v první třetině úžasně. Dohrávali jsme souboje, tak jak jsme si řekli po neúspěšném utkání v Boleslavi. Byli jsme důrazní a vyšlo nám to. Padnul nám tam jeden gól, vedli jsme 1:0. Poté jsme na začátku druhé periody polevili, vzali jsme si oddechový čas a po něm to už bylo lepší. Řekli jsme si, že máme být dravější a získali jsme tři body.

Dnes jsi vstřelil svůj první hattrick za juniory, co tomu říkáš?
Řekl bych, že jsem měl kliku. (směje se) Ten poslední gól jsem šťastně tečoval. Spoluhráči mi nahráli, bylo to od nich hezké.

Předchozí utkání se vám úplně nepovedlo, dnes jste naopak soupeře porazili 9:2. Jak je to důležité pro vaše sebevědomí?
Je to určitě důležité. Řekli jsme si, že máme být důraznější. Trenér nás trochu seřval, tak jsme si jako tým pověděli, že prostě uděláme to co máme a zvítězíme.

Až do poloviny zápasu byla hra vyrovnaná a dokonce jste prohrávali. Poté jste ale dali čtyři góly během pěti minut, co se změnilo?
Tam se právě změnilo, jak jsme si vzali ten time out. Řekli jsme si o něm, že musíme opět zabrat a hned na to jsme vstřelili gól. Psychika poté už byla na naší straně a už jsme hráli lépe.

Jak je vůbec těžký přesun ze staršího dorostu do juniorského mužstva?
Za juniorku jsem odehrál několik utkání už minulý rok, takže to pro mě nebylo zas tak těžké, ale je to ale rychlejší a tvrdší. Hraje se více do těla. Je to náročnější, ale srovnám se s tím.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner